Ads Top

Netflix in één op de vijf huishoudens

Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland heeft een abonnement op Netflix. Voor hen is het een belangrijk en veelgebruikt alternatief voor traditioneel tv kijken. Toch blijven consumenten rondkijken naar alternatieven, zoals Popcorn Time. Dit blijkt uit de Smart Electronics Monitor, een marktonderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope onder 6.500 Nederlanders.

Sinds de lancering op 11 maart 2013 heeft Netflix in Nederland ongeveer 1,3 miljoen gebruikers. Een op de vijf huishoudens gebruikt Netflix. Negen op de tien gebruikers kijken minimaal wekelijks. Deze groep kijkt gemiddeld 10,5 uur per week.  Vooral de series zorgen voor de populariteit van Netflix.

Toch blijven ook andere diensten trekken. Drie op de tien consumenten die Popcorn Time kennen, maar het nog niet gebruiken, zijn geïnteresseerd in Popcorn Time. Geïnteresseerden twijfelen vooral over Popcorn Time, omdat deze dienst illegaal is en ze niet weten of Popcorn Time virussen bevat. Momenteel heeft Popcorn Time ongeveer 600.000 gebruikers (8 procent van de huishoudens).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.