Ads Top

HBO programmering van oktober 2015

Maandag 5 oktober keert Damon Lindelof’s The Leftovers terug bij HBO. Gelijk met de uitzending in Amerika kunnen Nederlandse fans zien hoe het Kevin Garvey (een rol van Justin Theroux) vergaat in Jarden. Dit stadje in Texas draagt de bijnaam ‘Miracle’ omdat het als enige gespaard bleef tijdens De Vervoering: een onverklaarbare gebeurtenis waarbij 2% van de wereldbevolking zonder reden verdween. Naast Theroux schitteren in de HBO-serie Carrie Coon, Liv Tyler en Amy Brenneman. The Leftovers - seizoen 2: vanaf 5 oktober elke maandag bij HBO.

Daarnaast is Clive Owen vanaf zaterdag 17 oktober te zien als de aan cocaïne verslaafde meester-chirurg John Thackery in Cinemax’ The Knick. In de nieuwe afleveringen van het tweede seizoen verhuist het Knickerbocker ziekenhuis van het drukke centrum in New York naar een chique, welvarende buurt. Terwijl het bestuur haastig op zoek is naar een vervanger voor Thackery, die behandeld wordt voor zijn drugsverslaving, kampen de chirurgen, dokters en verpleegsters met nieuwe problemen. Steven Soderbergh belooft wederom een prachtig vormgegeven seizoen met rollen voor André Holland, Juliet Rylance en ‘dochter-van-U2-zanger-Bono’ Eve Hewson. The Knick - seizoen 2: vanaf 17 oktober elke zaterdag bij HBO.

IJzingwekkend vat in één woord de documentaire Thought Crimes: The Case of The Cannibal Cop samen. In de 81 minuten durende special is de kijker getuige van de rechtszaak van agent Gilberto Valle: die ook wel de kannibalistische agent genoemd wordt. In maart 2013 werd Valle veroordeeld voor kidnapping en zijn ideeën over het eten van jonge vrouwen. Hoewel het slechts fantasieën zouden zijn, toont de documentaire hoe tegenstrijdig zijn verklaringen waren en wat de gevaren van de huidige online samenleving zijn. Thought Crimes: The Case of The Cannibal Cop is vanaf 6 oktober te zien bij HBO.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.