Ads Top

Apple vernieuwt iMac-serie met nieuwe Retina-displays

Apple heeft vandaag de gehele iMac-serie vernieuwd. De 21,5-inch iMac heeft nu voor het eerst een Retina 4K-display en elke 27-inch iMac heeft nu een Retina 5K-display. De nieuwe Retina-displays hebben een breder kleurenspectrum en een volgens Apple ronduit spectaculaire beeldkwaliteit.

De 21,5-inch iMac is nu verkrijgbaar met het compleet nieuwe Retina 4K-display. Dit display heeft een resolutie van 4096 x 2304 en bevat 9,4 miljoen pixels: meer dan 4,5 keer zo veel als een gewoon 21,5-inch iMac-display.

Elke 27-inch iMac heeft nu een Retina 5K-display, het all-in-one-display met de hoogste resolutie ter wereld, met 14,7 miljoen pixels. Dat is zeven keer het aantal pixels van een HD-display.

Op standaard-sRGB-displays kunnen veel werkelijke kleuren niet worden weergegeven. De nieuwe Retina 5K- en 4K-displays hebben een breder P3-kleurenspectrum met een kleurruimte die 25 procent groter is. En doordat er meer kleuren kunnen worden weergegeven, zien afbeeldingen er scherper, detailrijker en levensechter uit.

De nieuwe 27-inch iMac met Retina 5K-display is ook sneller dankzij Intel Core-processors van de zesde generatie en de nieuwste grafische processors van AMD met 3,7 teraflop aan rekenkracht. Alle iMacs zijn nu standaard voorzien van twee Thunderbolt 2-poorten met een overdrachtssnelheid van 20 Gbps voor externe schijven en geavanceerde randapparatuur.

Het compleet nieuwe Magic Keyboard, de Magic Mouse 2 en het Magic Trackpad 2 werken prettiger en beter, en zijn volgens Apple milieuvriendelijker. Het Magic Keyboard heeft een nieuw schaarmechanisme en een lager profiel. Het nieuwe Magic Trackpad 2 heeft een 29 procent groter oppervlak en maakt Force Touch nu ook beschikbaar voor de desktop. De nieuwe Magic-accessoires worden direct aan de Mac gekoppeld zodra de Lightning-naar-USB-oplaadkabel wordt aangesloten.

De nieuwe iMacs zijn meteen beschikbaar. De 27-inch iMac met Retina 5K-display begint bij 2.129 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.