Ads Top

Het mediagedrag van 'screenagers'

Van de Nederlandse jongeren tussen de 14 en 21 jaar kijkt meer dan 60 procent dagelijks naar online video. Een derde van deze Generatie Z kijkt zelfs meer dan tien of meer korte videofragmenten per dag. Sociale media zoals Youtube, Instagram, Facebook en Snapchat spelen hierin een grote rol als distributiekanaal. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 jongeren in opdracht van het media adviesbureau Stroom.

Van de respondenten geeft 93 procent aan dat zij zelf willen bepalen wanneer zij videocontent kunnen zien. Dit betekent echter niet dat jongeren geen lineaire televisie meer kijken. Bijna 55 procent zit nog dagelijks voor de buis. Voor programma’s zoals Wie is de Mol of Expeditie Robinson, blijven de jongeren zelfs in grote getale thuis.

Van de onderzochte jongeren bezit meer dan 85 procent een laptop of pc én een smartphone. Nieuwe muziek ontdekken zij niet meer via de radio maar op Youtube & Spotify. Films kijken ze via Popcorn Time en Netflix. Facebook is voor 23 procent van de jongeren het belangrijkste kanaal om op de hoogte blijven van het dagelijkse nieuws. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.