Ads Top

Sony lanceert aciecams met 4K

Sony komt met de FDR-X1000VR Action Cam, waarmee professionele 4K-beelden zijn vast te leggen. Bevestig de Action Cam aan je helm en leg gedetailleerde beelden vast met een vier maal zo hoge resolutie als Full HD. Met de FDR-X1000VR kun je Full HD-video's (1080p) opnemen met 120p (120 beelden per seconde) en HD-video's (720p) met 240p (240 beelden per seconde).

De FDR-X1000VR is de eerste Action Cam die opnamen met een hoge bitrate in 4K 30p 100[vi]/60Mbps[vii] kan vastleggen. Deze Action Cam gebruikt daarvoor het XAVC S-formaat, dat ontwikkeld is op basis van het professionele XAVC 4K/HD-formaat.

Beide nieuwe Action Cam’s zijn uitgerust met een ultra groothoek van 170 graden. De ZEISS Tessar ultragroothoeklens biedt een panoramisch perspectief, terwijl de actie rondom plaatsvindt. Verbeterde SteadyShot (4K-opnamemodus van de FDR-X1000V niet ondersteund) zorgt voor stabiele beelden – ook terwijl je wandelt of fietst. Deze nieuwe stabilisatie is driemaal zo effectief als haar voorgangers (HDR-AZ1, HDR-AS100).

De nieuwe functie Loop Recording van de FDR-X1000VR en de HDR-AS200VR zorgt ervoor dat je nooit meer een onverwacht videomoment misloopt. Net als veel professionele uitzendcamera's legt de Action Cam continu videobeelden vast op de geheugenbuffer. Druk op de opnameknop wanneer er plotseling iets gebeurt – zoals een onverwachte supergolf – en de camera heeft het begin van de scène al vastgelegd.

Via de ingebouwde wifi kun je beide camera's draadloos koppelen op de nieuwe RM-LVR2 Live-View Remote (horloge/ 4K mode wordt niet ondersteund). Met dit spatwaterdichte (niet ontworpen voor continue onderdompeling of zware omgevingssituaties) polsaccessoire kun je op afstand de opnamehoek wijzigen, de opname starten of stoppen, opgenomen beelden bekijken (zonder geluid) en ongewenste scènes wissen.

De camera's (specificaties hier) komen vanaf maart beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.