Ads Top

Samsung lanceert televisies met nanokristaltechnologie

Samsung presenteerde maandag op de CES zijn nieuwe lijn SUHD TV’s. De fabrikant zet daarmee naar eigen zeggen een 'volledig nieuwe standaard voor entertainment en kijkbeleving'.

De toestellen zijn voorzien van Samsungs energiezuinige nanokristaltechnologie. Afhankelijk van de omvang van de kristallen produceert de halfgeleider een rijk palet aan lichtkleuren met hoge zuiverheid en lichtopbrengst. De technologie levert 64 keer meer kleurexpressie dan conventionele toestellen.

Samsung SUHD televisies gebruiken een slimme oplossing voor het opnieuw opbouwen van beelden. De technologie analyseert de helderheid van de beelden en zorgt dat het beeldscherm telkens zo min mogelijk stroom verbruikt. Het contrast blijft optimaal, zwarte beelden blijven zwart en de beelden zijn 2,5 keer zo helder dan bij conventionele televisies.

Samsung werkt voor het optimaliseren van het beeld onder meer samen met filmproducent 20th Century Fox. Samen met Fox Innovation Lab en de Hollywood-legende Ridley Scott remasterde Samsung onder meer diverse scènes uit de kaskrakerfilm Exodus.

Alle nieuwe Samsung Smart TV’s, waaronder ook de SUHD televisies, worden uitgerust met het Tizen besturingssysteem. Ontwikkelaars kunnen eenvoudig nieuwe apps en content creëren.

Samsung levert de drie nieuwe modellen SUHD TV’s (JS9500, JS9000 en JS8500) in vijf verschillende beeldmaten, variërend van 48 tot 88 inch. Hiermee worden in totaal negen varianten gecreëerd.

De nieuwe SUHD TV’s zijn vanaf het tweede kwartaal van 2015 in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijzen zijn nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.