Ads Top

Ook Sony over op Android TV

Sony brengt volgende maand al televisies op de markt met het nieuwe Android TV-besturingssysteem. Net als Philips en Sharp. In totaal komen er twaalf Ultra HD-televisies op de markt die op Android TV zullen draaien. De schermen hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Via opschalingstechnieken kunnen HD-beelden in bijna Ultra HD worden getoond.

De BRAVIA van 2015 is niet alleen slimmer – de gehele serie is ook veel slanker. De stijlvolle X90C kreeg een zeer fraai ‘Floating Style’-design van slechts 4,9mm dun (op het dunste punt).

Nieuw is het gebruik van Hoge resolutie audio, die ook ten grondslag ligt aan een nieuwe generatie Walkmans. Een doorsnee cd heeft een bemonsteringsfrequentie van 44.1 kHz, 44.100 samples per seconde. Bij hoge resolutie audio van Sony is dit 96 kHz, 96.000 samples per seconde. High Resolution Audio maakt zijn tv-debuut op de X94C en X93C.

De nieuwe serie BRAVIA 4K- en Full HD-televisies van Sony zijn verkrijgbaar vanaf maart 2015. Prijzen worden ten tijde van de officiële introductie bekendgemaakt.

Sony voegt de 4K-technologie ook toe aan de nieuwe Action Cam’s. Onder meer wordt de 4K Handycam getoond: ongeveer 30 procent kleiner en 20 procent lichter dan het huidige model (FDR-AX100) en voorzien van Sony’s gepatenteerde Balanced Optical SteadyShot-technologie.

Panasonic brengt dit jaar zijn eerste televisies uit met Firefox OS. De komst van het OS was al eerder aangekondigd. Vooralsnog draait het OS alleen op zogeheten Life+Screen Smart-televisies, waar de series X850, CX800, CX650 en CX600 onder vallen. Het is niet bekend of de toestellen naar Europa komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.