Ads Top

Eerste DX-formaat D-SLR-camera met kantelbaar touchscreen

Nikon kondigt de D5500 aan, de eerste DX-formaat camera met een kantelbaar aanraakscherm. De camera is aanzienlijk lichter en veel compacter dan zijn voorganger, met een monocoque constructie en een comfortabele diepe greep waarmee de camera comfortabel vast te pakken is.

Door op het gevoelige touchscreen te tikken, stellen gebruikers scherp en kunnen zij een opname maken. Ook zijn instellingen zoals het diafragma, ISO-gevoeligheid en sluitertijd direct aan te passen op het touchscreen. Dankzij de functie Aanraak-Fn, zijn belangrijke instellingen snel op het touchscreen aan te passen, zelfs bij het maken van opnamen via de zoeker. Maximaal zijn er acht instellingen toe te wijzen aan deze functie, inclusief scherpstelpunten, AF-veldstanden, diafragma en ISO-gevoeligheid.

De beeldsensor van de D5500 is speciaal ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) en samen met een resolutie van 24,2 megapixels zorgt dit voor scherpe details. De D5500 heeft ook gevanceerde videofuncties en neemt zeer gedetailleerde Full HD-videoclips met beeldsnelheden tot 50p/60p op. De camera levert in Live View via contrast AF uitmuntende scherpstelling die 20 procent sneller is dan de D5300.

De Nikon D5500 is naar verwachting leverbaar vanaf 5 februari 2015 in het zwart en rood. De adviesprijs van de body bedraagt 819 euro. De adviesprijs van de D5500 Kit met AF-S DX 18-55 VR II is 929 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.