Ads Top

Ricoh lanceert PENTAX 645Z

RICOH lanceert de PENTAX 645Z, de nieuwste digitale spiegelreflexcamera in middenformaat. Dit model heeft een nieuw ontworpen, grote CMOS-beeldsensor (Complementary Metal Oxide Semiconductor) met ongeveer 51,4 effectieve megapixels voor beelden in superhoge resolutie. Met de uitstekende bediening en uitzonderlijke betrouwbaarheid voldoet deze camera ook aan de hoge eisen van professionele fotografen.
De PENTAX 645Z is ontwikkeld op basis van de PENTAX 645D die in 2010 op de markt kwam. De beproefde weer- en stofbestendige constructie is behouden gebleven. Bovendien bevat het nieuwe model een nieuw ontwikkelde beeldsensor en beeldmotor, die de beeldkwaliteit en betrouwbaarheid vergroten. Met de ongeveer 51,4 effectieve megapixels maak je beelden in superhoge resolutie met levensecht dieptegevoel, zegt Ricoh. Zijn basisspecificaties zijn sterk verbeterd, zoals: burstshooting met ongeveer drie beelden per seconde, een kantelbaar hoge-resolutie LCD-scherm, een hoogwaardig AF-systeem met een live-view-functie, een zeer nauwkeurig belichtingsregelingsysteem en een duurzamere, betrouwbare sluiter. En onder welke omstandigheden je ook fotografeert, deze camera reageert sneller op wat jij wilt.
De PENTAX 645Z beschikt over een hoogwaardige CMOS-beeldsensor met een scherm dat met zijn afmeting van 43,8 mm x 32,8 mm zo’n 1,7 keer groter is dan dat van 35-mm-modellen. Door de combinatie van deze sensor met de PRIME III-beeld-engine – met zijn geavanceerde mogelijkheden voor beeldverwerking en ruisreductie, en anti-aliasing, filterloos ontwerp – maakt de 645Z optimaal gebruik van de opnamekracht en ongeveer 51,4 effectieve megapixels voor superhoge resolutie en uitzonderlijke diepteweergave.
Aangezien de 645Z effectief hinderlijke ruis minimaliseert tijdens hooggevoelige opnamen, maak je ook eenvoudig foto’s bij superhoge gevoeligheden tot wel ISO 204800. Dat geeft jou als fotograaf geheel nieuwe creatieve mogelijkheden naast de opties die je al had met fotografie in dit formaat.
De 645Z maakt ononderbroken tot wel tien beelden in het RAW-formaat met een maximale snelheid van ongeveer drie beelden per seconde. Het model heeft ook een quick-view-functie, is compatibel met UHS-1 speed-class voor supersnelle dataopslag (in de SDR104 bus speed-modus en met een geschikte SD-geheugenkaart) en beschikt over een USB 3.0-standaarddata-interface waarmee je gemaakte opnamen eenvoudig op een pc zet. Dankzij zijn supersnelle respons –concurrerend met die van 35-mm-formaat spiegelreflexcamera’s – ben je met de 645Z verzekerd van onberispelijke opnamen in welke professionele toepassing dan ook.
De 645Z bevat een nieuw ontworpen SAFOX 11 AF-module met 27 meetpunten (waarvan 25 kruissensoren). Het model detecteert ook de lichtstroom van een F2.8-lens en zorgt zo voor een nauwkeurige scherpstelling bij gebruik van een lens met groot diafragma. De AF-module heeft een breed bereik – van -3EV tot +18EV bij ISO 100 en 23°C – zodat je ook een uiterst precieze focus hebt op slecht belichte onderwerpen waarop met het blote oog moeilijk te focussen is. Dankzij de nieuwe CMOS-beeldsensor die data supersnel uitleest, heeft deze camera zelfs een live-view-functie. Dit stelt je in staat meer gedetailleerde aanpassingen te doen met behulp van de AF-modus met contrastdetectie op het live-view-scherm of door de opname op het scherm te vergroten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.