Ads Top

Nikon breidt zijn assortiment zoomobjectieven uit

Nikon kondigt het nieuwe AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR-zoomobjectief aan, met een uitzonderlijk bereik van groothoek tot supertele in een bijzonder compacte behuizing.
Dit nieuwe NIKKOR-objectief biedt hetzelfde bereik als Nikon's vermaarde AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR-objectief, maar dan in een compactere behuizing en is ideaal voor enthousiaste fotografen die minder willen sjouwen en toch met verschillende perspectieven willen werken. Bij dit zeer veelzijdige 'alles-in-één' objectief staat Nikon's vooruitstrevendheid in objectiefontwerp garant voor een opmerkelijk compacte bouw zonder verlies van beeldkwaliteit: ED-glas en asferische lenselementen leveren scherpe, contrastrijke beelden en Nikon's vibratiereductiesysteem zorgt voor helderdere foto's en videobeelden, zelfs wanneer met supertele uit de hand wordt geschoten. Dit objectief presteert op hoog niveau en heeft een zeer groot bereik: perfect tijdens reizen en voor enthousiaste sport- en natuurfotografen.
Deze superzoom, die is uitgerust met Nikon's vibratiereductiesysteem, levert heldere, scherpe beelden, of u nu met weinig licht een groepsportret met groothoek maakt of inzoomt op een verafgelegen onderwerp. Dankzij Nikon's VR-technologie kunnen fotografen stabielere opnamen uit de hand maken en werken met langzamere sluitertijden zonder dat de door cameratrilling veroorzaakte onscherpte de fotokwaliteit aantast. Het optische VR-systeem stabiliseert ook het zoekerbeeld, waardoor de autofocus nauwkeuriger is en gebruikers makkelijker kunnen kadreren, met name naar het einde van het 300-mm zoombereik toe. Nikon's compacte Silent Wave` Motor-technologie (SWM) zorgt bovendien voor een snelle, accurate en fluisterstille autofocus over het gehele zoombereik.
Het optische ontwerp van het nieuwe NIKKOR 18-300mm VR-objectief is ervoor gemaakt om prachtige resultaten te halen uit een DX-formaat D-SLR's met een hoge resolutie en heeft 16 elementen in 12 groepen. Er worden drie lenselementen van ED-glas en drie asferische lenselementen gebruikt om het risico van aberraties die bij superzoomobjectieven kunnen optreden, effectief te verminderen. Nikon's elementen van ED-glas (extra lage dispersie) minimaliseren chromatische aberratie, zelfs bij de grootste diafragmaopeningen en de asferische lenselementen elimineren afwijkingen bijna volledig.
De AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR weegt maar 550 gram en is bijzonder licht voor een objectief met dit bereik. Het objectief beschikt over een weerbestendige objectiefvatting en een zoomvergrendeling die 'zoom-creep' (waarbij het objectief onder het eigen gewicht uitschuift tijdens het dragen) voorkomt en die voor compacte afmetingen zorgt wanneer het objectief niet in gebruik is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.