Ads Top

Nikon 1 J4: razendsnelle prestaties

Nikon voegt de Nikon 1 J4 toe aan het groeiende assortiment draagbare Nikon 1-systeemcamera's. Deze snelle systeemcamera legt de snelste momenten met uiterste precisie vast, zo beweert de fabrikant. Nikon’s hybride AF-systeem beschikt nu over 171 autofocuspunten, waaronder 105 fasedetectiepunten die snel op bewegende onderwerpen scherpstellen. Met continu-opnamen die sneller zijn dan bij een D-SLR-camera en een opmerkelijk korte ontspanvertraging kan de Nikon 1 J4 acties sneller vastleggen dan u met uw ogen kunt volgen.
De camera is sneller dan een Spiegelreflexcamera en biedt zeer hoge continu-opnamesnelheden tot 20 bps met continue autofocus, zelfs in RAW. Om nog snellere acties vast te leggen, is het zelfs mogelijk opnamen te maken met een snelheid van 60 bps waarbij de scherpstelling wordt vastgehouden van het eerste beeld. Iedere actie wordt met uiterste precisie opgenomen dankzij het hybride AF-systeem van Nikon 1 dat 171 autofocuspunten gebruikt (135 bij de J3) om snel scherp te stellen op het onderwerp. Dit AF-systeem zorgt ook voor een uitstekende scherpstelling bij filmopnamen. Het 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-kitobjectief verbetert de opnamesnelheid doordat het objectief direct wordt uitgeschoven of ingetrokken op het moment dat de camera aan of uit wordt gezet.
Alle Nikon 1 'altijd raak' technieken zoals Beste moment en Actieve selectie bieden snelle en makkelijke manieren om altijd de beste opname te maken. De speciale stand Beste moment vastleggen beschikt nu ook over Nikon's nieuwe functie Actieve selectie, die in minder dan een seconde tot 20 opnamen van volledige resolutie buffert zodat men achteraf kan kiezen welke opname bewaard moet blijven. De optie Creatief palet biedt een nieuwe manier om artistieke filters op foto's toe te passen voor de opname is gemaakt. Creatief palet past de helderheid, verzadiging en witbalans aan terwijl de fotograaf door verschillende effecten bladert.
De camera maakt vloeiende actiefilmopnamen in Full HD en is voorzien van interessante filmstanden. Net als met alle andere Nikon 1-camera's is het mogelijk om tijdens het filmen met de Nikon 1 J4 hogeresolutiefoto’s te maken door op de ontspanknop te drukken tijdens het filmen. Nikon's nieuwe functie Automatische beeldopname analyseert elke scene en maakt automatisch een foto wanneer de omstandigheden optimaal zijn. Met de nieuwe filmstanden zijn eenvoudig interessante clips te maken: Maak straatscènes levendig met Versneld afspelen, creëer een stop-motion effect met Jump-cut of maak expressieve clips met beknopte 4-secondenfilms, waarbij gebruikers tot 8 films kunnen samevoegen. Film in de geavanceerde filmstand en creëer dramatische effecten met Slow motion, een nieuwe functie die een drie seconden durende HD-filmclip opneemt met 120 bps en afspeelt in 12 seconden.
De Nikon 1 J4 is voorzien van de nieuwe CMOS-beeldsensor van 18,4-megapixel net als de onlangs gelanceerde Nikon 1 V3. De snelle CX-formaat sensor is ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter, waardoor elke megapixel haarscherp is, zelfs bij weinig licht. Gebuikers kunnen foto's uitsnijden zonder dat details verloren gaan en films zijn altijd scherp en helder. De EXPEED 4A-beeldprocessing met twee processors zorgt voor een snelle verwerking: één processor zorgt voor ruisonderdrukking, scherpte en veel detail. De andere processor zorgt voor snelle prestaties en naadloze continu-opnamen.
Het capacitieve lcd-touchscreen van 7,5 cm (3,0 inch) heeft 1.037.000 beeldpunten. Hiermee kan men o.a. scherpstellen, opnamen maken, instellingen aanpassen en creatieve functies bedienen. De bediening via het touchscreen is ook te combineren met de knoppen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld het AF-punt selecteren door op de monitor te tikken en vervolgens een opname maken met behulp van de ontspanknop. Het minimalistische ontwerp is nauwkeurig afgewerkt en de camerabody is gemaakt van aluminium.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.