Ads Top

Camerasysteem voor VR

Het camerasysteem van WeMakeVR uit Amsterdam maakt het eindelijk mogelijk om een reëel gefilmde situatie te reproduceren in VR. Je ervaart de virtuele wereld niet meer als een videogame maar als een daadwerkelijke realiteit: je bent écht 'daar'.
Onlangs werd in DWDD de 'Oculus Rift' gepresenteerd, een Virtual Reality bril. Middels deze VR-bril probeerde Matthijs van Nieuwkerk een virtuele achtbaan-rit.
Deze ervaring voelt alsof je in een videospel aanwezig bent, de computer-geanimeerde weergave ziet er niet als werkelijkheid uit. WeMakeVR verandert dit en kan de werkelijheid exact reproduceren in VR.
Bestaande panoramische camerasystemen filmen doorgaans geen natuurlijke diepte. Het voelt daardoor plat en onnatuurlijk. Via het door WeMakeVR ontwikkelde systeem ervaart de gebruiker een natuurlijk dieptebeeld en kan men een volledige 360 graden horizontaal en 180 graden verticaal rondkijken. Bovendien ervaart men een realistisch ruimtelijk geluid. De ervaring is zo realistisch dat sommige gebruikers het idee hebben dat ze de wind of de warmte van de zon kunnen voelen.
WeMakeVR kan iemand de ervaring geven in een bootje door de Amsterdamse grachten te varen, terwijl de gebruiker gewoon thuis zit. Maar denk ook aan therapeutische toepassingen; iemand die pleinvrees heeft kan veilig vanuit huis wennen aan het idee in een supermarkt te staan. Of men zou een schilderij kunnen bekijken in een museum in New York, zonder er ooit geweest te zijn.
De uitvinding is al is 2013 gedaan maar kon vanwege een lopende patentaanvraag niet eerder naar buiten worden gecommuniceerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.