Ads Top

Nieuwe eigenaar voor Loewe

TV-fabrikant Loewe heeft een nieuwe eigenaar. Loewe en de in München gevestigde investeerdersgroep Stargate Capital ondertekenden vrijdag de notariële akte van verkoop. Stargate Capital neemt de volledige bedrijfsactiviteit van Loewe AG en Loewe Opta GmbH over en zal de bedrijfsvoering, inclusief productie, verderzetten in Kronach (Duitsland). Ook de internationale filialen worden mee overgenomen. Loewe kan dus weer uitkijken naar een positieve toekomst.
De transactie vindt begin april 2014 plaats. De koopsom wordt niet bekendgemaakt. De financiering van de aankoopprijs en de toekomstige groei wordt volledig gegarandeerd door de koper en de betrokken banken. De volgende jaren zullen er tientallen miljoenen geïnvesteerd worden.
De acquisitiestrategie van Stargate Capital houdt de overname in van ongeveer 430 van de 525 werknemers met inbegrip van alle stagiaires en medewerkers van de internationale dochterondernemingen. De 95 werknemers die niet worden overgenomen, zijn voornamelijk actief in het departement productie. Zij kunnen hun functie blijven uitoefenen tot 30 september 2014. Ook aan hen biedt Loewe aan om vanaf 1 oktober naar een re-integratiebedrijf te gaan waar ze worden ondersteund in hun zoektocht naar een nieuwe functie. De 70 werknemers die – zoals reeds aangekondigd – enkele weken geleden overschakelden naar de re-integratieonderneming maken hiervan geen deel uit. Concreet behoudt ongeveer drie vierden van het personeel zijn baan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.