Ads Top

Televisie kijken via Smart TV vooral populair met glasvezelaansluiting

Televisie kijken via een Smart TV is populairder onder glasvezelgebruikers dan onder Nederlanders met een andere breedbandverbinding. Vier op de tien Nederlanders met een glasvezelverbinding gebruikt de connectie voor deze vorm van televisie kijken, tegenover nog geen kwart van de respondenten met een kabel- of ADSL-verbinding.
Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Reggefiber naar het gebruik van internetverbindingen. Met een Smart TV kunnen consumenten direct gebruik maken van online functies zoals app’s om te kunnen Skypen, sociale netwerken te raadplegen en programma’s en films te bekijken via Netflix. Bij het online (terug)kijken van programma’s en films via bijvoorbeeld een laptop is er geen verschil in populariteit te zien tussen glasvezel- en niet-glasvezelgebruikers.
Beide groepen gebruiken hun internetverbinding het meest voor surfen, het sturen van bestanden en bijhouden van social media. Glasvezelgebruikers zijn echter actiever in het streamen van films en muziek en het downloaden van spellen. In het algemeen wordt de internetverbinding door Nederlanders maar weinig gebruikt voor videobellen, chatten en gamen, waardoor gebruikers niet alle capaciteiten van hun verbinding benutten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.