Ads Top

CES: WebOS gaat LG televisies domineren

Het webOS-platform zal nog dit jaar in 70 procent van LGs Smart TV’s worden geïmplementeerd. Dat heeft het Zuid-Koraanse bedrijf vandaag bekend gemaakt. De eerste keer dat de gebruiker de LG Smart TV met webOS inschakelt, verschijnt er een animatiefiguur op het scherm die helpt bij het maken van de verbinding en de gebruiker door het installatieproces leidt. De gebruiker hoeft alleen maar met de Magic Remote afstandsbediening te schudden of op de OK-knop te drukken om meer advies te krijgen van de gevleugelde virtuele gids. webOS kan onmiddellijk herkennen wanneer en welk type extern apparaat op de tv is aangesloten en laat een pop-up menu zien met alle relevante opties waaruit de gebruiker kan kiezen.
De nieuwe Launcher, een scroll-bar menu dat langs het onderste gedeelte van het scherm loopt, is één van de meest opvallende kenmerken van webOS. De Launcher maakt het mogelijk om te schakelen tussen uitgezonden tv, Smart TV-content en media die zijn opgeslagen op externe apparaten zonder terug te hoeven keren naar het Home-scherm. Zo kan de kijker gelijktijdig naar een programma kijken, een game spelen of op het internet browsen tijdens het zoeken of downloaden van andere content. Bovendien blijven dankzij het Live Menu, dat kan worden geopend tijdens het tv-kijken, de zoek-, aanbevelings- en kanaalopties eenvoudig binnen handbereik.
LG’s webOS biedt ook toegang tot de uitgebreide collectie apps van de LG Store. De LG Store toont gebruikers de meest bekeken en meest gedownloade items die beschikbaar zijn op het Smart TV-platform, waaronder uitgezonden tv-programma's en de nieuwste games. De logisch ingedeelde categorieën, die bestaan uit 3D-content, games en films, maken gebruik van miniatuurafbeeldingen voor een snelle en handige selectie van content.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.