Ads Top

Samsung onthult monitoren met ultrahoge resolutie en enorm kleurenpalet

Samsung onthult tijdens European Forum in Málaga haar nieuwste beeldschermen voor zakelijk gebruik en consumenten. De schermen beschikken over de nieuwste technologie en een strak, maar functioneel design. ‘Er is in de zakelijke markt opvallend veel vraag naar beeldschermen met ultrahoge resolutie, heldere beeldkwaliteit en een uniek ontwerp’, zegt Erik Swart, Director B2B bij Samsung Nederland.
De vier nieuwe beeldschermen die de fabrikant presenteert, zijn de UD590, de SD590, de SD390 en de SD391. Swart verheugt zich erop dat de monitoren in het voorjaar naar Nederland komen.
De UD590 is een 4K Ultra High Definition (UHD) monitor die heldere beelden levert. Het 28 inch scherm heeft een resolutie dat viermaal hoger is dan Full HD. Door de korte responstijd van 1ms tonen beelden zonder enige vervaging of ghosting. Dat levert een optimale kijkervaring op. Wat betreft de kleuren behoort de UD590 tot de wereldklasse. Het scherm kan een miljard kleuren onderscheiden, 64 maal meer dan standaardbeeldschermen. Beelden met een lagere resolutie verbeteren drastisch met behulp van UHD upscaling.
De UD590 beschikt over geavanceerde technologie voor het gelijktijdig uitvoeren van meerdere taken. Samsung Picture in Picture (PIP) 2.0 ondersteunt resoluties tot Full HD. Picture by Picture (PBP) verbindt twee PC’s en toont ze op één beeldscherm met de oorspronkelijke resoluties. De UD590 beschikt over een DisplayPort en twee HDMI-poorten, waarmee je PC’s en audiovisuele apparaten eenvoudig kunt aansluiten.
Deze monitor komt in twee afmetingen: 23,6 inch en 28 inch. Het ontwerp is minimalistisch vormgegeven en helpt gebruikers zich te concentreren zonder afleiding. De apparaten hebben elk een minimale rand en dus een maximaal scherm. De schermen worden geleverd met een subtiele metallic standaard in de vorm van een T, waardoor het lijkt alsof de schermen zweven.
De beeldkwaliteit van de SD590 is ook zeer hoog. De hoek waaronder de toeschouwer kleuren en contrast goed kan zien, bedraagt maar liefst 178 graden. Met de Magic Upscale-technologie toont het scherm zelfs beelden met lagere resolutie goed in Full HD. Het apparaat heeft een D-sub- en twee HDMI-aansluitingen.
De SD590, de SD390 en de SD391 zijn vanaf april 2014 in Nederland beschikbaar. De UD590 volgt een maand later.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.