Ads Top

Delta TV Oost-Vlaamse zender AVS nu ook digitaal

Delta TV heeft de regionale Oost-Vlaamse zender AVS toegevoegd aan het pakket digitale televisiezenders. Tot nu toe was de zender, die al jaren nauw samenwerkt met de Zeeuws-Vlaamse TV (ZVT), alleen analoog te ontvangen in Zeeuws-Vlaanderen. AVS is nu te vinden op kanaal 110 en is voortaan in heel Zeeland te zien, meldt BN De Stem. De zender besteedt in de dagelijkse uitzendingen wekelijks verschillende keren aandacht aan het nieuws uit Zeeuws-Vlaanderen.
Het zenderaanbod van DELTA is aangepast in verband met de toenemende vraag naar HD-zenders en de snelle groei van tv kijken op een tweede scherm zoals laptop, tablet of smartphone. Het aantal digitale zenders werd in oktober al uitgebreid met 538TV, 100% NL TV en Animal Planet. Vanaf 21 januari zijn de populaire zenders VRT Eén, VRT Canvas, BBC One en FOX als digitale HD-zender beschikbaar.
Een abonnee, Ad de Wit uit Oud-Sabbinge, is zo kwaad op Delta, dat hij eigenhandig zijn maandelijks voorschot heeft verlaagd. De Wit is kwaad omdat Delta het aantal analoge zenders op de kabel heeft verlaagd van 36 naar 30. Volgens hem betekent het schrappen van de zes zenders een vermindering van 16,6 procent op het totale zenderpakket.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.