Ads Top

De nieuwe Sony Handycams

Sony heeft vorige week een aantal nieuwe Handycams gelanceerd. De nieuwkomers worden aangevoerd door de prestigieuze HDR-CX900E, een toestel dat volgens het Japanse bedrijf een nieuwe standaard zet voor de beeld- en geluidskwaliteit van een Handycam en dat in een uiterst compacte behuizing. Daarnaast zijn er nog vijf modellen met sterke punten, zoals Balanced Optical SteadyShot voor superstabiele beelden, verbeterde projector, draadloze uitwisselmogelijkheden en op afstand te bedienen vanaf je smartphone.
De HDR-CX900E is de eerste Handycam met een grote 1.0-inch lichtsterke Exmor R CMOS-sensor voor de meest gedetailleerde beelden. De CX900E kan ook Full HD-video’s vastleggen met een zeer hoge bit rate van 50 Mbps in het nieuwe XAVC S-videoformaat. Ambitieuze filmmakers kunnen zo, net als bij professionele camera’s, alle details en emoties in elke scène vastleggen, zelfs bij snelle panoramaopnames die met normale camcorders lastig zijn. Als extraatje wordt met High Frame Rate Recording elke nuance van een snelle bewegingssequentie, zoals een loper of danser, met 120 fps (beelden per seconde) vastgelegd. Die opnames zijn dan in professionele slow motion bekijken, op één vijfde van de normale snelheid.
Dankzij de grote sensor in combinatie met de ZEISS Vario-Sonnar T-lens met 7-schijvendiafragma kan ook een uiterst creatieve wazige achtergrond worden gecreëerd. Drie verwisselbare ingebouwde ND-filters beperken waar nodig de hoeveelheid licht die in de camera binnenkomt voor filmbeelden met een professioneel scherpte-diepte (bokeh-effect) zonder dat je de sluitertijd hoeft aan te passen – zelfs in de felle zon.
De HDR-CX900E biedt nog volop andere professionele functies voor serieuze liefhebbers. Zo is er een heldere, contrastrijke OLED elektronische zoeker voor opnames met een grote kijkhoek. En dankzij de comfortabel geplaatste lensring en handmatige draaischijf kun je de focus, zoom, belichting, gain/ISO en sluitertijd met een enkele vingerbeweging aanpassen.
De Sony Handycam Full HD camcordercollectie is beschikbaar in zwart vanaf februari 2014 (CX900 vanaf april2014) en kan nu worden gereserveerd via Sony Store Online.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.