Ads Top

Nieuwe LUMIX G lens

Panasonic kondigt een nieuwe verwisselbare lens voor de LUMIX G aan: de LEICA DG NOCTICRON 42.5mm/F1.2 ASPH. Het nieuwe lenssysteem, met veertien elementen in elf groepen, maakt gebruik van twee asferische lenzen, één ED-lens (Extra-low Dispersion) en één UHR-indexlens (Ultra High Refractive). De asferische lenzen onderdrukken sferische aberratie en vervorming. De ED-lens zorgt voor scherp, hoog contrast zonder kleurdoorloop (bleeding) naar de hoeken. De UHR-lens, die de kleine afmetingen van de lenseenheid mogelijk maakt, biedt hoge optische prestaties, voor beelden met helder contrast van het midden tot de rand.  
De populaire brandpuntsafstand van 42,5 mm (equivalent van 85 mm op een 35mm-camera) is uitermate geschikt voor portretten met een rijk, stereoscopisch effect. In combinatie met het snelle diafragma kunnen gebruikers de mooie soft focus inzetten voor nog indrukwekkendere, creatieve opnamen. De circulaire vorm die door de negen lamellen van het diafragma wordt gecreëerd, zorgt bij hogere diafragmawaarden voor een aantrekkelijk, vloeiend effect in het gebied buiten de focus. Het is ook mogelijk landschappen vast te leggen met natuurlijk perspectief. De diafragmaring op de lenscilinder geeft de gebruiker directe, intuïtieve controle over de diafragma-instelling.
De Nano Surface Coating-technologie van Panasonic is aangepast aan de LEICA DG NOCTICRON 42.5mm/F1.2 ASPH. /POWER O.I.S. Doordat op het lensoppervlak de indexcoating met extra lage refractie en nanostructuur is toegepast, is reflectie is over het volledige visuele lichtbereik (380 - 780 nm) aanzienlijk verminderd. Het resultaat: superscherpe foto's met aanzienlijk minder ghosts en flare.
De geringe scherptediepte, kenmerkend voor lenzen met groot diafragma, zorgt ervoor dat zelfs de lichtste trilling van de hand al tot onscherpte leidt. De LEICA DG NOCTICRON 42.5mm/F1.2 ASPH. /POWER O.I.S. is echter voor het eerst uitgerust met een optische beeldstabilisatie, POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer), die niet alleen kleine snelle bewegingen compenseert, maar ook grote langzame. Hierdoor kunnen zelfs in situaties met weinig licht, zoals 's avonds of binnen, eenvoudig superscherpe opnames worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.