Ads Top

LG betreedt de tablet markt met de G Pad 8.3

LG Electronics (LG) betreedt de tablet markt met de introductie van LG G Pad 8.3 tijdens de aanstaande IFA 2013. De G Pad is, naast de in augustus aangekondigde G2 smartphone, de nieuwste toevoeging aan de high-end G-serie
Net als de G Pro, de G2 en veel andere LG producten zoals televisies en monitoren, krijgt de G Pad een Full HD display. Het 8,3-inch beeldscherm is daarnaast uitgerust met een 1920 x 1200 Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA). Dit zorgt voor een veel hogere resolutie dan een standaard Full HD display. Hiermee is het de eerste tablet met een Full HD display in de 8-inch categorie.
Door middel van LG’s QPair app koppelen gebruikers hun tablet gemakkelijk aan hun Android smartphone. De QPair app geeft een notificatie bij een oproep of bericht op de smartphone, waardoor je deze niet hoeft te missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de G Pad. Ook kan er eenvoudig op berichten worden gereageerd.  Dankzij de draadloze one-touch tethering functie kunnen gebruikers overal online werken met zowel hun smartphone als de G Pad. Met de Quick Remote functie bedien je al je entertainmentapparatuur met je tablet als infrarood afstandsbediening, inclusief EPG (Electronics Program Guide). LG’s Smart Share app maakt het streamen van films en video’s van je tablet naar je tv gemakkelijk.
De LG G Pad 8.3 biedt een aantal handige functies die we ook al terug zagen komen in andere G-serie toestellen, zoals de functies voor efficiënte multi-tasking. Met Slide Aside kun je snel multi-tasken door simpelweg de geopende applicaties naar de zijkant te schuiven met een veeg. Daarnaast is ook de QSlide als ultieme multitask functie toegevoegd. Hiermee kun je bijvoorbeeld terwijl je een video bekijkt, nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond.
Vanaf het vierde kwartaal in 2013 zal de G Pad 8.3 worden verkocht in Noord Amerika, Europa, Zuid Korea en andere belangrijke markten. Op dat moment zullen ook de lokale prijzen bekend gemaakt worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.