Ads Top

Intel zoekt partners voor tv-project

Intel zoekt voor zijn tv-project samenwerking met Amazon en Samsung. Het OnCue project, onder leiding van de Nederlander Erik Huggers, dreigt te stoppen als er niet snel financiering komt. Intel zelf schijnt On Cue niet meer alleen te willen financieren omdat er 300 werknemers op zitten. Naar verluidt staan zo'n 3000 decoders uit bij Intel-werknemers om te testen.
Begin dit jaar werd bekend dat Intel werkt aan een decoder voor televisie die rekening houdt met de voorkeuren van de kijker. Dat vertelde Huggers in februari op het congres D: Dive Into Media van The Wall Street Journal.
Huggers schreef in de jaren negentig de eerste internetplannen voor Endemol, maar verdween al snel naar Microsoft, waar hij eerst MSN deed en daarna Windows Media Technologies. Huggers leidt sinds enige tijd een zelfstandige dochteronderneming Intel Media.
Huggers bleef begin dit jaar vaag over de decoder die onder meer een camera zou bevatten, maar verder gewoon op een bestaande televisie moet worden aangesloten. Toch was het de bedoeling dat Intel de decoder met programma’s nog dit jaar in de markt ging zetten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.