Ads Top

Bijna helft van Nederlanders in bezit van tablet

Het aantal mensen in Nederland dat tablets en smartphones gebruikt blijft stijgen. In de eerste helft van 2013 zijn er 1,3 miljoen tabletgebruikers bijgekomen waardoor het aantal tabletgebruikers inmiddels 5,6 miljoen bedraagt. Hiermee is bijna de helft van alle Nederlanders in het bezit van een tablet (44 procent). Tabletgebruik is inmiddels van alle leeftijden. De groei van het aantal tabletgebruikers wordt enerzijds vooral veroorzaakt door de groep jongeren tussen de 13 en 17 jaar, waarvan 39 procent inmiddels een tablet bezit (versus 10 procent in juni 2012). Anderzijds zijn het de ouderen (65+) die meer tablets zijn gaan gebruiken en waarvan inmiddels een derde een tablet bezit (versus 15 procent juni 2012).
Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek 'GfK Trends in Digitale Media' van Intomart GfK.
Het totale aantal smartphone gebruikers is de eerste helft van 2013 met 1 miljoen gebruikers toegenomen en komt nu uit op ruim 8 miljoen gebruikers. Het smartphone gebruik bij de 65 plussers is het afgelopen jaar zelfs verdubbeld. Was in juni 2012 nog 16 procent in het bezit van een smartphone, inmiddels heeft 32 procent een smartphone.
Steeds meer mensen hebben meerdere apparaten in hun bezit. Inclusief pc en laptop heeft meer dan de helft (56 procent) drie of meer apparaten in hun bezit. Het aantal mensen dat slechts één apparaat bezit, vormt met 15 procent de minderheid (in juni 2011 was dit nog 35%).
De tablet en de smartphone worden intensief gebruikt om te surfen, te emailen en voor sociale media gebruik. In dit gebruik is weinig veranderd. Het enige dat men meer op de mobiele apparaten is gaan doen is bankieren.
Het Facebookgebruik over de hele linie vertoont een lichte stijging. De nieuwe gebruikers zijn vooral ouderen (vanaf 50 jaar). Het aandeel Facebookgebruikers bij de jongeren (tot 35 jaar) stabiliseert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.