Ads Top

LG toont gekromde televisie

LG Electronics Benelux presenteerde maandag in Amsterdam de eerste Curved OLED TV in Europa aan de Nederlandse pers. LG’s Curved OLED TV is ’s werelds eerste gebogen beeldscherm, waarbij het hele schermoppervlak zich op gelijke kijkafstand van het oog bevindt. LG deed meer dan vijf jaar onderzoek naar de optimale kromming. Het bedrijf claimt haarscherp beeld zónder visuele vervorming en detailverlies aan de randen.
De OLED technologie is een van de meest innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van televisie. De OLED pixels worden individueel verlicht en kunnen daardoor zelfstandig een kleur weergeven. De reactiesnelheid van de OLED televisie is meer dan honderd keer sneller dan die van LED televisies.
Om echt wit te kunnen creëren wordt de 4-Color Pixel ingezet. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken.
Met een gebogen beeldscherm zijn er geen kleine belemmeringen meer die een optimale kijkervaring in de weg staan, zoals visuele vervorming en verlies van detail door de tv-rand. De kijkafstand is over het hele beeldscherm gelijk, waardoor men vanuit verschillende posities het scherm wordt ‘ingetrokken’.
LG’s OLED televisie is dunner dan een smartphone (4,3 mm) en weegt slechts 17 kilo. De transparante voet van de televisie, de Crystal Stand, creërt de illusie van een zwevend beeldscherm. De televisie is aan de achterkant bedekt met koolstofvezel, een duurzaam en sterk materiaal dat gebruikt wordt voor vliegtuigen en super cars.
De Curved OLED televisie wordt nog in 2013 verwacht. De prijs zal dan ook bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.