Ads Top

LG breidt Ultra HD assortiment uit

Na de 84-inch Ultra HD TV voegt LG 55-inch en 65-inch modellen toe aan het Ultra HD TV-assortiment. In het vierde kwartaal zullen deze modellen ook in Nederland beschikbaar zijn. De nieuwe formaten bieden dezelfde hoge resolutie en kijkervaring als LG’s 84-inch 4k-tv.
Met 8 miljoen pixels wordt een volgens het bedrijf ongekende scherpte van vier keer de resolutie van de huidige FULL HD TV’s bereikt (3840 x 1260 pixels). De beelden worden vloeiender met haarscherpe details. De resolutie heeft ook invloed op de optimale kijkafstand. Met een 55-inch Ultra HD TV’s kun je op een meter van het beeld zitten (bij Full HD TV van 55 inch wordt een afstand van minimaal 2,18 meter geadviseerd); de nieuwe modellen zijn dus ook ideaal voor de kleinere Nederlandse huiskamers.
Hoewel Ultra HD televisies nog maar kort voor consumenten beschikbaar zijn, is het opnemen van beelden in Ultra HD al een gewoonte in Hollywood: bijna alle grote films worden in Ultra HD of een hogere kwaliteit opgenomen. Doordat landen als Zuid-Korea en Japan al langere tijd gebruik maken van Ultra HD televisies, wordt deze kwaliteit steeds meer gebruikt. Ook zal bijvoorbeeld het wereldkampioenschap voetbal in Rio de Janeiro opgenomen worden in Ultra HD.
De 84-inch Ultra HD televisie van LG is al beschikbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs van 19.999 euro. De 55-inch en 65-inch modellen worden in het vierde kwartaal verwacht; de consumentenadviesprijs wordt later bekend gemaakt. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.