Ads Top

NLZiet biedt excuses voor technische problemen tijdens Champions League-finale

NLZiet biedt excuses aan voor het niet doorgeven van de tweede helft van de Championship League finale afgelopen zaterdag.

NLZIET gebruikt de diensten van een leverancier die ervoor te zorgt dat de uitgezonden beelden worden omgezet naar een stream zodat deze beschikbaar komt in het platform en bekeken kan worden in de apps. Rond 22:03 (net voor de aanvang van de tweede helft) ging er iets mis in dit proces. Wat er precies misging is nog niet duidelijk. Het resultaat was in ieder geval dat de stream stopte en onze player in de app vast liep.  Dit probleem duurde ongeveer 10 minuten.

Doordat de stream stopte en vastliep, deden de kijkers van de Champions League wedstrijd wat elke gebruiker altijd heel logisch doet: opnieuw de app opstarten. Dit is natuurlijk volkomen normaal, maar wanneer binnen een hele korte tijd bijna al onze gebruikers de app opnieuw opstarten dan is dit in 1 keer zo’n enorme tsunami van verkeer dat de servers overweldigd raken. Dit zorgde er weer voor dat andere onderdelen niet meer werkten waardoor nog meer mensen alles opnieuw gingen proberen, waardoor het probleem uiteindelijk nog weer groter werd.  

De CTO van NLZiet Sander Kouwenhoven schrijft: 'Allereerst gaan we natuurlijk druk in gesprek met onze leverancier en ervoor zorgen dat de eerste oorzaak, het wegvallen van de stream, niet meer voor kan komen.  Ook wij willen precies weten wat er gebeurd is en een oplossing zodat dit niet meer voor zal komen. Ondertussen gaan we ook kijken naar alternatieve back-up oplossingen voor deze streams.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.