Ads Top

Apple TV uitgebreid met InSight

De Apple TV-app wordt dit jaar uitgebreid met InSight, een functie waarmee informatie over acteurs, personages en muziek uit films en series op Apple TV+ in realtime in beeld verschijnt. Selecteer een acteur om een pagina met achtergrondinformatie en andere rollen weer te geven. Of ontdek snel welk nummer je in een bepaalde scène hoort en voeg het toe aan een playlist in Apple Music. Gebruik je je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV? Dan kun je de InSight-informatie ook daarop bekijken.

Verbeter dialogen wordt slimmer in tvOS 18, want dankzij de inzet van machine learning en computationele audio zijn stemmen op Apple TV 4K beter verstaanbaar boven de muziek, actie en achtergrondgeluiden uit. Verbeter dialogen is nu niet alleen beschikbaar op HomePod-speakers, maar ook wanneer je luistert via ingebouwde tv-speakers, HDMI-speakers, AirPods en andere Bluetooth-devices én wanneer je ondersteunde content afspeelt op iPhone of iPad.

Voor nog meer gebruiksgemak verschijnt ondertiteling met tvOS 18 nu automatisch precies op het juiste moment, ook wanneer de taal in een film of serie niet overeenkomt met de taal op je device, wanneer je het geluid dempt of wanneer je het beeld terugspoelt.

tvOS 18 ondersteunt voortaan ook een beeldverhouding van 21:9 voor films en series op projectors en bevat prachtige nieuwe screensavers zoals Portraits, TV and Movies en zelfs Snoopy, die samen met Woodstock je scherm overneemt in een schattige animatie en daarna even moet bijkomen op plekken zoals zijn hondenhok.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.