Ads Top

PENTAX lanceert de XG-1: digitale camera met 52x optische zoom

Ricoh lanceert de PENTAX XG-1 digitale camera. Met zijn 52x optische zoom heeft deze camera een  bereik van extreme groothoek tot supertelefotografie. De compacte, lichte en draagbare camera bevat echter ook een groot aantal basisfuncties, waaronder 16.0 effectieve megapixels voor hogeresolutiebeelden en een SR-sensorshiftsysteem (Shake Reduction) dat effectief de trillingen van de camera opvangt, zelfs onder moeilijke, trillingsgevoelige omstandigheden.

Om fotografen meer creatieve mogelijkheden te bieden, beschikt deze camera ook over innovatieve opties, zoals de 1 cm-macrostand voor het vastleggen van indrukwekkende close-ups op slechts één centimeter afstand, high-speed continu-opnamen van maximaal zestig beelden per seconde, en HDR-functie (High-Dynamic Range) om drie groothoekbeelden samen te voegen, die met verschillende belichtingsinstellingen zijn gemaakt.

Ondanks zijn compacte, draagbare body is de XG-1 als gezegd uitgerust met een 52x optische zoomlens. Naast de grote brandpuntsafstand – van 24 mm ultragroothoek tot 1.248 mm supertele (in 35 mm-formaat) – beschikt deze camera ook over een 1 cm-macrostand waarmee men opvallende en boeiende close-ups kan maken vanaf één centimeter afstand. Dit grote bereik betekent dat je een breed scala van onderwerpen kunt vastleggen, zonder een lens te hoeven verwisselen. De camera biedt daarnaast een ‘Intelligent Zoom’-functie waardoor het bereik van de zoom wordt uitgebreid tot ongeveer 208x (omgerekend in 35 mm-formaat: een brandpuntsafstand van 4.992 mm), zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit.

Naast een standaardinstelling voor continu-opnamen met een maximale snelheid van ongeveer negen beelden per seconde, beschikt de PENTAX XG-1 ook over een super-high-speed continu-opnamestand. Hiermee maak je maximaal zestig beelden per seconde of ongeveer dertig beelden per seconde. De elektronische viewfinder van de PENTAX XG-1 is vooral handig bij het fotograferen van onderwerpen met tegenlicht of wanneer de fotograaf een steviger grip op de camera nodig heeft. De camera beschikt ook over een micro-HDMI-aansluiting (type D) voor het afspelen van opgenomen video's en geluidsbestanden op externe av-apparatuur.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.