Ads Top

CAI waarschuwt weer voor storing door 4G-masten

Kabelexploitant CAI Harderwijk verwacht eind augustus nog meer storing op televisie en radio door de zogenoemde 4G-masten. Deze telecommunicatiemasten, die sinds vorig jaar juni ook Harderwijk voorzien van het 4G-signaal, veroorzaken mogelijk ook storing op televisie en radio thuis bij CAI-abonnees. CAI Harderwijk, die zelf niet de veroorzaker is van de hinder, waarschuwt daarom haar abonnees opnieuw en geeft tips om storingen te voorkomen en te verhelpen.

Momenteel maken al twee grote landelijke telecommunicatiebedrijven gebruik van de 4G-masten in Harderwijk. Eind augustus komt daar een derde landelijk telecommunicatiebedrijf bij. En dat kan extra storingen geven. De 4G-masten benutten sinds vorig jaar juni dezelfde frequentie als CAI Harderwijk al jarenlang voor haar televisie- en radiosignaal gebruikt. Het kan gebeuren dat CAI-abonnees opeens storing op hun televisie ondervinden, bijvoorbeeld blokjes in beeld, of een slecht radio-ontvangst. Televisie- en radiozenders kunnen zelfs geheel wegvallen.

Storingen via de 4G-masten ontstaan als het 4G-signaal bij de kabels, splitters en stekkers van de televisie en radio binnendringt. Die gebruiken dezelfde frequentie en zitten elkaar in de weg. Gevolg: storing. De storing treedt alleen op als kabels, splitters en stekkers niet voldoende zijn beschermt tegen het binnendringen van andere signalen. De algemene regel is: hoe goedkoper de snoertjes en stekkers, hoe groter de kans op storingen.

CAI Harderwijk adviseert al haar abonnees om kabels, splitters en stekkers te gebruiken met het speciale keurmerk KabelKeur. “Wie last heeft van storingen op televisie of radio kan daarom maar beter meteen verouderde kabels, splitters en stekkers vervangen door nieuwe met KabelKeur,” luidt het advies van CAI Harderwijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.