Ads Top

Nieuwe LUMIX G camera, de DMC-GH4

Panasonic lanceert de DMC-GH4, een ultieme hybride DSLM foto- en videocamera. Deze camera is de opvolger van de DMC-GH3, die zorgde voor een sensatie binnen de branche door zijn uitstekende videoprestaties. De beeldkwaliteit van zowel foto's als video's is aanzienlijk verbeterd door optimale toepassing van de revolutionaire technologieën van Panasonic. 
De gevoeligheid en het reactievermogen van de nieuwe 16,05-megapixel Digital Live MOS Sensor van de DMC-GH4 zijn uitstekend. Daarnaast onderdrukt deze sensor het vervormen van beelden, ook wel rolling shutter-effect genoemd, zelfs wanneer de elektronische sluiter wordt gebruikt of bewegende beelden worden vastgelegd. De beeldprocessor Venus Engine heeft ook aanpassingen ondergaan en levert nu nog betere resultaten door de nieuwe quad-core CPU. De ultrasnelle signaalverwerking maakt zeer mooie video-opnames mogelijk, zoals Ultra HD. Door de integratie van superieure ruisonderdrukkingssystemen, zijn met de DMC-GH4 opnames mogelijk van ISO 100 tot ISO 25600. De gevoeligheid, kleurovergangen, resolutie en kleurweergave zijn ingrijpend verbeterd voor een nog betere beeldkwaliteit. Ook de burst-opnamemodus is verbeterd en biedt nu een snelheid van 12 fps.
De DMC-GH4 overbrugt het verschil tussen videocamera's voor de consumentenmarkt en die voor de professionele markt. Een van de belangrijkste verbeteringen is de mogelijkheid om onbeperkt Ultra HD video-opnames te maken (Cinema 4K: 4096x2160/24 fps en QFHD 4K: 3840x2160/tot 30 fps) in MOV/MP4. De DMC-GH4 kan ook Full HD video's vastleggen met een ultrasnelle bitrate van 200 Mbps (ALL-Intra) of 100 Mbps (IPB). Gebruikers kunnen kiezen uit MOV, MP4 (LPCM), AVCHD Progressive en AVCHD bij verschillende framesnelheden.
Voor uniekere videobeelden biedt de DMC-GH4 de optie om VFR (Variable Frame Rate) of Time Lapse/Stop Motion Animation toe te passen, zonder dat nabewerking nodig is. Daarnaast is de camera voorzien van een aantal praktische functies die nodig zijn voor het maken van professionele video-opnames.
Het uContrast AF-systeem van de DMC-GH4 is verder verbeterd door toepassing van de DFD (Depth from Defocus) technologie. De scherpsteltijd is hierdoor nog verder verkort en is nu circa 0,07 sec. Naast de snelheid is ook het bedieningsgemak verbeterd dankzij de toevoeging van Eye Detection AF en 49-punts AF met Custom Multi-modus. 
De DMC-GH4 is uitgerust met ultrasnelle, hoge precisie dubbele OLED (Organic Light-Emitting Diode) schermen voor de LVF (Live View Finder) met 2.359.000 pixels en het scherm aan de achterkant van de camera met 1.036.000 pixels. In zowel de LVF als het scherm aan de achterkant is OLED toegepast voor een snellere respons met een minimale vertraging en een verbeterde resolutie. De OLED van de LVF van de DMC-GH4 heeft een contrastratio van 10.000:1 voor een superieure kleurweergave. De uitstekende zichtbaarheid benadert de kwaliteit van een optische zoeker.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.