Ads Top

82 procent van Nederlanders heeft digitale tv

De penetratie van digitale televisie groeit gestaag door: 82 procent van de Nederlandse huishoudens is in 2013 voorzien van digitale tv-ontvangst. Dat blijkt uit de resultaten van de Media Standaard Survey 2013 (MSS) die door SKO zijn gepubliceerd. Het onderzoek wordt door TNS-NIPO uitgevoerd in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken: SKO, NLO en NOM.
De meeste huishoudens in Nederland hebben de mogelijkheid om digitaal tv te kijken. De totale penetratie digitale tv-ontvangst is significant gestegen van 76 procent in 2012 naar 82 procent in 2013. Deze stijging wordt veroorzaakt door groei in digitale tv via de kabel, IPTV en glasvezel. Het percentage huishoudens dat digitale tv via de ether ontvangt is gedaald van 11 naar 9 procent.
Het aantal huishoudens met een digitale tv-decoder met harddiskrecorder is significant gestegen. Inmiddels beschikt 20 procent van de Nederlandse huishoudens over een settop-box met harddisk. Het aantal huishoudens met een (losse) harddiskrecorder die is aangesloten op een tv-toestel is ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven. In 2013 daalde het percentage huishoudens dat in bezit is van een dvd-recorder met harddisk (van 20 naar 16 procent).
Het percentage huishoudens met een televisie met directe toegang tot het internet stijgt van 11 procent naar 17 procent. Dit is een significante stijging ten opzichte van 2012.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.