Ads Top

Canon vernieuwt assortiment EF-objectieven

Canon introduceert de nieuwste aanwinst in haar assortiment EF-objectieven. De nieuwe EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM is een compact, lichtgewicht en veelzijdig objectief dat met een brandpuntsbereik van 55–250mm maximale flexibiliteit biedt en daarmee de perfecte partner is voor fotografen die dichter bij hun favoriete onderwerpen willen komen. Het nieuwe model is het eerste EF-S tele-zoomobjectief met Canon’s geavanceerde STM-technologie en een optical Image Stabilizer met 3,5-stops. Dit objectief biedt daarmee over het gehele zoombereik een superieure kwaliteit bij zowel foto’s als movies.
De EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM is het ideale objectief voor fotografen die op zoek zijn naar vergroting van het bereik van hun huidige uitrusting. Dit extra zoombereik stelt gebruikers in staat uiteenlopende scènes en onderwerpen vast te leggen, variërend van schitterende portretten bij 55mm tot natuuropnamen bij 250mm, met één compact objectief.
Tijdens het maken van video zorgt Canons technologie bij compatibele camera’s voor vloeiende, geruisarme AF-prestaties. Met vloeiend en continu scherpstellen bij het volgen en filmen van bewegende onderwerpen, biedt STM ook heldere en natuurlijke overgangen wanneer van het ene onderwerp wordt scherpgesteld op een ander. Dankzij het geruisarme STM-mechanisme is ook het oorspronkelijke geluid nauwkeurig vast te leggen zonder afbreuk of afleiding door het scherpstellen van het objectief.
Het nieuwe optische ontwerp van het objectief telt 12 groepen met 15 elementen en biedt een verbeterde minimale scherpstelafstand van slechts 0,85 m over het gehele zoombereik. Een Electro Magnetic Diaphragm (EMD) met cirkelvormige lensopening geeft fotografen een nauwkeurige controle over diafragma en vloeiende achtergrondonscherpte, terwijl een Ultra-low Dispersion (UD) lens chromatische aberraties corrigeert, zodat de opnamen net zo scherp en helder zijn als voor het menselijk oog. De geoptimaliseerde Canon Super Spectra Coating minimaliseert naast weerspiegelingen in het objectief zelf ook overstraling en reflecties.
Het opnieuw ontworpen objectief is nu voorzien van een vast, niet-roterend voorste element dat voor een consistent effect zorgt wanneer aan de voorzijde een filter is geplaatst. Met een gewicht van slechts 375 gram is de compacte EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM onvoorstelbaar licht in gewicht en daarmee ideaal om mee te nemen tijdens vakanties of familiegebeurtenissen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.