Ads Top

Slim fotograferen en beeld draadloos delen

De nieuwe Sony NEX-5T heeft een zeer compacte behuizing en een grote Exmor APS HD CMOS-sensor. De nieuwe NEX-5T van Sony heeft ook een snelle Hybrid AF voor een nauwkeurige autofocus. Via Smart Remote Control is de camera ook te bedienen vanaf een smartphone en via PlayMemories Camera Apps zijn functies toe te voegen. Daarnaast bieden de verwisselbare lenzen veel creatieve mogelijkheden.
Met Wifi-direct maak je een verbinding tussen de NEX-5T en je smartphone, pc of tv, zodat je draadloos foto's kunt overbrengen. NFC biedt het extra gemak van een One-touch draadloze verbinding met Android-smartphones en –tablets (Android 4.0 of hoger), zodat foto’s eenvoudig zijn te delen en de camera zelfs op afstand is te bedienen. Er hoeft niets te worden ingesteld – je hoeft je telefoon met NFC alleen tegen de NEX-5T te houden en er wordt meteen een draadloze verbinding gemaakt. Met de ingebouwde Smart Remote Control kun je de sluiter vanaf je smartphone inschakelen. Ideaal voor groepsfoto’s omdat de fotograaf nu ook in beeld kan staan. Voor het overbrengen van afbeeldingen naar pc of tv vanaf een niet-NFC-smartphone of -tablet moet een wifi-verbinding worden gemaakt.
Binnenin de NEX-5T bevindt zich een grote APS-C-sensor van 16,1 effectieve megapixels die meer licht opvangt dan de kleine sensor in compactcamera's. Resultaat: foto's van DSLR-kwaliteit en Full HD-video waarin zelfs de kleinste details te zien zijn, met zeer geringe beeldruis, voor nog scherpere opnames in schemerlicht en sfeeropnames binnenshuis.
Geavanceerde Fast Hybrid AF combineert fasedetectie-autofocus, om snel bewegende onderwerpen te traceren, met AF-contrastdetectie voor absolute nauwkeurigheid. Met deze bijzondere combinatie wordt snel en nauwkeurig scherp gesteld, welke scène ook in beeld gebracht wordt.
De 2.0 update van Smart Remote Control biedt Autofocus-controle rechtstreeks van het touchscreen van een smartphone of tablet (vereist installatie van de laatste versie van PlayMemories Mobile). Je krijgt zelfs nog meer controle over je afbeeldingen door aanpassingen die je met je vingertoppen kunt maken: EV-compensatie, diafragmaopening, sluitersnelheid, ISO en witbalans. Bovendien kun je met MF Assist (handmatige focus) nauwkeurig de scherpte van portretten en macro-opnames controleren op het grote beeldscherm van mobiel of tablet.
Het eveneens vernieuwde Direct Upload (versie 2.0) stroomlijnt de foto-overdracht naar sociale netwerken, overal waar een wifi hotspot in de buurt is. (Direct Upload ondersteunt momenteel Flickr; In de toekomst zullen meer diensten worden ondersteund; Ondersteunde SNS-uploadsites verschillen per regio) Door de Flickr Add-on te installeren kun je beelden rechtstreeks naar Flickr uploaden.
De nieuwe Carl Zeiss Vario-Tessar T E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL167OZ) is een veelzijdige hoogwaardige zoomlens met ingebouwde Optical SteadyShot voor scherpere foto's uit de hand. Ook nieuw is Sony’s allereerste G Lens voor camera's met E-vatting. De nieuwe E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G) is een eersteklas all-rounder met Optical SteadyShot en soepele, geruisloze zoomwerking, ideaal voor het maken van zowel Full HD-video's als foto's.
De Sony NEX-5T is vanaf half september 2013 in zwart of wit verkrijgbaar voor 700 euro.
De Sony SEL1670Z gaat 1.000 euro kosten. En de Sony SELP18105G is vanaf november 2013 verkrijgbaar voor 600 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.