Ads Top

Havenbedrijf schenkt enorm LED beeldscherm aan Rotterdam

Maandagmiddag is het grootste LED-scherm van Europa in gebruik genomen in de stationshal van het nieuwe Rotterdam Centraal. Het heeft een breedte van 40 meter bij een hoogte van 4,5 meter, weegt ruim 8.000 kilo en beschikt over 5.142.528 LED-lampen. Het scherm is een cadeau van het Havenbedrijf aan de gemeente Rotterdam vanwege zijn 80ste verjaardag. Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf, overhandigde  rond het middaguur het cadeau aan havenwethouder Jeannette Baljeu. “Het scherm toont indrukwekkende beelden van de Rotterdamse haven. We willen de reiziger laten beleven dat ze zijn aangekomen in de wereldhavenstad Rotterdam, de grootste én mooiste haven van Europa”, aldus Hans Smits.
Het gaat om beelden van de haven in zijn meest pure vorm. Sec zonder toelichting of commerciële uitingen. Op het ritme van de reiziger. De beelden zijn van zeer hoge resolutie, gefilmd met speciale camera’s (4K) en hebben een speciale beeldverhouding. De films worden dagelijks van 6 tot 23 uur uitgezonden. Ongeveer iedere drie minuten komt er een nieuwe film op het scherm. Per dagdeel zijn andere films te zien en ook per seizoen verschilt het beeld. Het Havenbedrijf speelt daarbij in op de dynamiek van weer en haven. Een redactieraad onder leiding van het Havenbedrijf bepaalt de inhoud. Daarin zitten verder de gemeente Rotterdam en de bureaus  IN10, CCCP en NGage die alledrie betrokken zijn bij de totstandkoming van het beeldmateriaal. Het Havenbedrijf heeft toegezegd de komende tien jaar te zorgen voor passend, intrigerend beeldmateriaal over de haven.
Het cadeau past in het beleid van het Havenbedrijf dat erop gericht is de band met de stad in stand te houden. De haven verdwijnt steeds meer uit het zicht van de bewoners van Rotterdam. Meer dan de helft van de overslag vindt plaats in het westelijk havengebied, ver weg van het centrum van de stad. Maar het Havenbedrijf vindt het belangrijk dat de stad nauw betrokken blijft bij de haven. Onder andere als aantrekkelijke vestigingsplaats, als woonplaats voor en aanbieder van  werknemers. Daarom investeert het Havenbedrijf onder andere in de Wereldhavendagen, onderwijs, cruiseterminal, voorlichtingscentra als Futureland en Educatief Informatiecentrum en sponsort het o.a. North Sea Jazz, de Doelen en het Nieuwe Luxor.
Het scherm is gemaakt in Huizhou, China onder auspiciën van het Nederlandse bedrijf  Hecla uit Hengelo dat gespecialiseerd is in audio-visuele producten. Het scherm kost in totaal bijna 3 miljoen euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.