Ads Top

Canon introduceert de PowerShot G16 en PowerShot S120

Canon breidt haar PowerShot-serie uit met de PowerShot G16 en PowerShot S120. Het hart van beide modellen wordt gevormd door Canons nieuwe DIGIC 6-beeldprocessor. Het Canon HS System combineert de DIGIC 6-processor met een 12,1 Megapixel 1/1.7 type hoog gevoelige CMOS-sensor.
Dankzij de hogere snelheid en verbeterde prestaties bieden beide camera’s snelle opnamemogelijkheden. Bij continu-opnamen bedraagt de snelheid circa 9 bps. Fotografen kunnen ook profiteren van de duidelijk verbeterde AF-snelheden – de PowerShot G16 is nu 41 procent sneller dan de voorganger. De G15 en S110 waren al aanzienlijk sneller dan de eerdere G- en S-modellen.
De PowerShot G16 heeft een helder f/1.8-2.8 Canon-objectief dat is uitgevoerd met glas met een zeer hoge brekingsindex en voorzien van een meervoudige coating voor verwerking van golflengten van het licht op nanometerschaal. De 5x optische zoom zorgt voor optimale veelzijdigheid met een f/1.8-diafragma bij 28mm groothoek en een f/2.8-diafragma bij de maximale brandpuntsafstand van 140mm. Dit biedt fotografen de vrijheid te fotograferen in situaties met weinig licht, waar snelle sluitertijden zelfs bij maximale optische zoom de actiemomenten vastleggen.
De G16 heeft de kenmerkende vormgeving van de PowerShot G-serie en biedt naast een reeks handmatige functies perfecte bedieningsmogelijkheden voor dagelijks gebruik. Met de lichtgewicht aluminium body is dit de ideale aanvulling op een DSLR-camera. De camera is ontworpen voor snelle bediening met één hand en heeft een in twee niveaus uitgevoerd programmawiel, een speciale Movie-knop, een instelbare bedieningsknop aan voor- en achterzijde plus een snelkiesknop – de camera-instellingen zijn tussen de opnamen snel en gemakkelijk te selecteren en aan te passen. De G16 is ook het eerste model in de PowerShot G-serie met WiFi connectiviteit.
De PowerShot S120 is het eerste model in de S-serie en ’s werelds dunste camera met een f/1.8 objectief. Het ultra-groothoek f/1.8 24mm objectief met 5x optische zoom biedt de flexibiliteit om een reeks uiteenlopende onderwerpen vast te leggen. De 24mm ultra-groothoek is ideaal voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen en de veelzijdigheid van de 5x zoom maakt het gemakkelijk om dicht bij onderwerpen te komen. In combinatie met het flexibele bereik aan diafragma’s is dit de ideale camera voor een groot aantal opnamescenario’s.
Met een serie handmatige bedieningsmogelijkheden in een slanke en compacte behuizing, laat de S120 de perfecte balans zien tussen afmetingen en superieure beeldkwaliteit. Opnamen zijn via de Wi-Fi connectiviteit rechtstreeks te delen met draagbare apparaten en social media-sites. Belangrijke instellingen zijn op diverse manieren aan te passen – met de speciale instelknoppen, via het 7,5 cm (3,0’’) touchscreen of met de voor de S-serie unieke Lens Control Ring – de fotograaf heeft altijd alles onder controle.
Beide modellen zijn ontworpen voor volledig handmatige bediening van de belangrijke belichtingsinstellingen en bieden bedieningsniveaus die overeenkomen met de Canon EOS DSLR-camera’s. De camera’s bieden bovendien verschillende beeldverhoudingen en RAW-ondersteuning voor maximale vrijheid bij creatieve beeldcomposities en nabewerking van opnamen.
Canons optical Image Stabilizer-technologie corrigeert cameratrillingen, onderdrukt onscherpte bij foto’s en zorgt voor stabiele videofilms. Intelligent IS detecteert automatisch de opnamesituatie en kiest uit zeven voorgeprogrammeerde instellingen de meest geschikte Image Stabilizer-modus. Beide modellen beschikken ook over een Enhanced Dynamic IS-modus met vijf assen, zodat de schommelende camerabewegingen worden gereduceerd die vaak optreden bij filmen vanuit een auto of tijdens het lopen.
De PowerShot G16 en PowerShot S120 ondersteunen Full HD (1920 x 1080) 60p movies met stereogeluid. De optische zoom van de camera’s kan tijdens het filmen worden gebruikt, terwijl Tracking AF in video zorgt dat de onderwerpen duidelijk en scherp in beeld blijven. De PowerShot G16 biedt Fine Detail Movie verwerking en geavanceerde ruisreductie bij 60p.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.