Ads Top

Nieuwe reeks Toots Sessies geeft Belgische artiesten een podium

Binnenkort zwaaien de deuren van Studio Toots in het VRT-Omroepcentrum weer open voor een nieuwe reeks van De Toots Sessies. Daarbij geven artiesten van eigen bodem telkens het beste van zichzelf tijdens een kort optreden.

Een brede waaier van genres komt aan bod: het gaat van pop en rock over jazz en klassiek tot crossover. De nadruk ligt op de ontdekking van nieuw en jong talent.

De eerste reeks van De Toots Sessies werd eind 2020 in volle lockdown gelanceerd om de getroffen cultuursector te steunen. Het initiatief werd enthousiast onthaald door de artiesten, de sector en het publiek. Nu het artistieke leven in Vlaanderen weer helemaal in zijn plooi is gevallen, wil VRT met een nieuwe reeks Toots Sessies een podium blijven bieden aan (jong) talent. De sessies zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het muziekaanbod van VRT. ​

De Toots Sessies lopen vanaf maandag 21 november, vier dagen per week (maandag tot donderdag): op Canvas om 19.40 uur en uiteraard ook op VRT MAX, waar alle optredens gebundeld worden, samen met die van de voorbije seizoenen.

Een overzicht van het aanbod in de eerste twee weken:
Het startschot wordt op maandag 21 november gegeven door Warhaus. Het is alweer een half decennium geleden dat het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar) onze muzikale harten veroverde met zijn eerste twee platen. 2022 is het jaar van de triomfantelijke terugkeer. In De Toots sessies stelt Warhaus zijn fonkelnieuwe album 'Ha Ha Heartbreak' voor.

Sinds enkele jaren wordt de Antwerpse underground onveilig gemaakt door de vierkoppige band Meltheads (22/11). Hun energieke optredens én hun radiohit ‘Naïef’ – nummer één in De afrekening van Stubru - zorgen nu ook voor een buzz door de lage landen. Speciaal voor De Toots Sessies brengen de Meltheads samen met Shaka Shams ​ ‘Black metal rebel’. Shaka Shams is de jongste winnaar van De nieuwe lichting.

Voor Bluai (23/11) was 2022 een fantastisch jaar. De vierkoppige girl band uit Antwerpen won niet alleen Sound Track van vi.be, maar ook De nieuwe lichting van Stubru én Humo’s Rock Rally. Na talloze club- en festivalshows is het nu tijd voor hun eerste EP: ‘Junkyard’.

Chibi Ichigo (24/11) werd geboren in Oezbekistan, groeide op in België en woont in Brussel. De zangeres brengt samen met haar partner Umi pittige en dansbare elektronische muziek met flarden pop en hiphop. Voor Chibi is 2022 een absoluut topjaar: ze maakt furore op de festivals, scoort met haar nummers in De afrekening van Stubru én releaset haar debuutalbum ‘Sabina’. In De Toots Sessies toont Chibi dat haar optredens ook een visueel spektakel zijn.

Berre (29/11) werd bekend door zijn covers op TikTok. Maar het verhaal van Berre nam pas een echte start toen hij zijn single ‘Say My Name’ uitbracht. Het nummer was de afgelopen maanden alomtegenwoordig. Achter de schermen werkte hij ook hard aan nieuwe nummers. Tijdens De Toots Sessies brengt hij zijn nieuwe single ‘Better off Alone’ én een verrassend duet met Emmy d’Arc. Samen zingen ze ‘Exile’ van Taylor Swift en Bon Iver.

K.ZIA (30/11) werd geboren in Brussel, groeide op in Parijs en New York en woont momenteel in Berlijn. K.ZIA deed backing vocals voor haar moeder (Zap Mama) en reisde ook de wereld rond met haar vader, die circusartiest is. Ondertussen heeft K.ZIA haar eigen muzikale pad gevonden. Al haar culturele en muzikale invloeden zijn te horen op haar debuutalbum ‘Genesis’.

Enkele jaren geleden kwam visueel kunstenaar en muzikant Jan Verstraeten (1/12) met zijn eerste EP Cheap Dreams. Begin dit jaar lanceerde hij zijn langverwachte debuut Violent Disco. Jan Verstraeten brengt energie, rauwe spirit en een grote roze beer mee naar de Toots Sessies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.