Ads Top

NOS pakt uit met WK Voetbal

Op zondag 20 november start het WK voetbal 2022 in Qatar. Waarschijnlijk het meest besproken WK ooit. Niet op de eerste plaats vanwege het voetbal en de verwachtingen voor Oranje, maar vanwege alles wat er sinds de toewijzing van het WK aan Qatar is gebeurd.

De NOS - met een aparte nieuws- en sportredactie – zal van binnen en buiten de stadions verslag van het WK in Qatar. Bij NOS Nieuws zijn er verslaggevers en een correspondent in Qatar aanwezig om van de ontwikkelingen in dat land te duiden. Bij NOS Sport zullen onderwerpen over de omstandigheden in Qatar veel meer aandacht krijgen dan bij een ander WK. En zullen er experts in de sportuitzendingen zitten die hier iets over kunnen zeggen. Naast dat het ook over voetbal gaat.

In aanloop naar het WK komt NOS Studio Sport vanaf zondag 30 oktober 18.10 uur met drie bijzondere verhalen over de omstandigheden rondom het WK in Qatar. De eerste aflevering – zondag 30 oktober - ging over sportswashing; een term die wordt gebruikt voor landen die sportevenementen organiseren om hun imago op te poetsen. De tweede uitzending - op zondag 6 november - gaat over moderne slavernij, waarbij gastarbeiders en families van gastarbeiders uit Bangladesh aan het woord komen. De laatste aflevering – zondag 13 november - gaat over het getouwtrek rondom de financiële compensatie voor families van omgekomen arbeiders. De makers van deze reeks zijn: Kees Jongkind, Monique Tesselaar en Guido van Gorp.

Alle wedstrijden van het WK zijn rechtstreeks te volgen via de livestreams op de NOS- app en NOS.nl. Voor het WK heeft de NOS het laatste nieuws en alle samenvattingen gebundeld in een subsite (nos.nl/WK2022). Hier vind je ook veel extra materiaal zoals interviews, het speelschema, livestreams, real-time statistieken en een liveblog.

In de NOS-app en op NOS.nl kan je nu in een live wedstrijd eenvoudig terugschakelen naar wedstrijdbepalende momenten, zoals een doelpunt, penalty of een rode kaart. Dat gaat via markers; een symbool in de livestream geeft eenvoudig aan wanneer zo’n moment heeft plaatsgevonden. Door daar op te klikken ga je terug naar het spannende moment, zodat je dit alsnog kan zien. Vervolgens klik je op ‘live’ en ben je weer helemaal bij.

Op het YouTube-account van NOS Sport zijn alle samenvattingen van het WK snel en eenvoudig te bekijken. Op YouTube zijn ook de NOS Sport Explainers te vinden waar nieuwsonderwerpen verder worden uitgediept en toegelicht.

De laatste ontwikkelingen van Oranje volg je ook via de speciale Oranjevlogs op YouTube. Oranje-watchers Jeroen Stekelenburg en Chiel van Koldenhoven volgen Oranje op de voet en brengen de volgers op de hoogte van het laatste nieuws rondom Oranje.

Ook via Instagram, de Facebookpagina van NOS Sport en de Twitteraccounts NOS Sport en NOS voetbal word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws van het WK. Ook via het NOS Sport-account op TikTok zijn met regelmaat video’s over het WK te vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.