Ads Top

Leveringsproblemen plagen nieuwe Canon R50

Al enige tijd gaan er geruchten over een Canon EOS R100, die de vormfactor van de goedkope EOS-M serie naar een nieuw niveau van spiegelloos met RF bajonet en APS-C sensor zou moeten tillen.

Nu zegt de doorgaans goed geïnformeerde website Canonrumours te hebben vernomen dat de camera als Canon EOS R50 gaat heten.

Er is geen nieuwe informatie over de specificaties, behalve over de behuizing op basis van de M-serie. Eerdere geruchten gingen uit van een resolutie van ongeveer 24 megapixels, 12 frames per seconde bij het fotograferen en 4K-video's met 30 frames per seconde. Het scherm moet opvouwbaar en draaibaar zijn.

Toch lijkt Canon de camera niet snel te kunnen leveren. Het bedrijf is, net als het grootste deel van de industrie, momenteel niet in staat om apparaten zo snel te produceren als ze kunnen worden verkocht. Onder andere EOS R6 Mark II, EOS R7 en recentere L-objectieven zoals die met 400 en 800 millimeter zijn slecht verkrijgbaar. En zelfs relatief eenvoudige apparaten zoals de nieuwe Blitz Speedlite EL-5 zijn schaars, volgens Canon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.