Ads Top

HBO-documentairefilm Master of Light nu te streamen op HBO Max

De nieuwe HBO-documentairefilm Master of Light, geregisseerd door debuterend filmmaker Rosa Ruth Boesten, is nu te streamen op HBO Max.

De documentaire volgt kunstenaar George Anthony Morton die terugreist naar zijn geboortestad Kansas City nadat hij tien jaar in de gevangenis heeft gezeten. In zijn zoektocht het verhaal van zijn leven te herschrijven schildert hij familieleden in de stijl van de Hollandse Oude Meesters en maakt hij een bijzondere reis naar Amsterdam waar hij o.a. het Rijksmuseum bezoekt.

De film ging in première tijdens het SXSW festival en werd geselecteerd als winnaar van de Grand Jury Award voor Best Documentary Feature. Master of Light werd ook geselecteerd als Best First Feature op het Sheffield DocFest en Best Documentary Feature op het San Francisco International Film Festival.

George Anthony Morton is een klassieke schilder die tien jaar in de gevangenis heeft doorgebracht voor het dealen van drugs. Terwijl hij gevangen zat, koesterde hij zijn ambacht en unieke artistieke vaardigheden. Sinds zijn vrijlating doet hij er alles aan om het ongelijke speelveld van de samenleving te trotseren en de wit-dominante kunstwereld aan te pakken. Nu is hij op reis terug naar zijn geboortestad Kansas City, waar hij de verbroken relatie met zijn moeder probeert te helen en familieleden schildert in de stijl van de Hollandse Oude Meesters. Door weer thuis te zijn, wordt George gedwongen om zijn verleden onder ogen te zien in zijn zoektocht om het verhaal van zijn leven te herschrijven en de bijdrage van Afrikaanse invloeden aan de realistische schildertraditie te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.