Ads Top

 HBO Original-docuserie Branson vanaf 2 december op HBO Max

BRANSON neemt de kijker mee in het avontuurlijke leven van zakenman Richard Branson. De vierdelige HBO Original-docuserie is geregisseerd door Chris Smith (100 Foot Wave) en gaat op 2 december in première op HBO Max.

Zestien dagen voordat Richard Branson in juli 2021 als eerste passagier in zijn eigen ruimtevaartuig een potentieel historische vlucht zou maken, ging de ondernemer en miljardair zitten voor een gesprek met de veelgeprezen filmmaker Chris Smith, met in zijn achterhoofd de gedachte dat er risico’s zaten aan deze onderneming.

Smith neemt de kijker in deze bijzondere docuserie mee op een uitgebreide en persoonlijke reis van 70 jaar, van Bransons opvoeding als zoon van een strenge moeder in Groot-Brittannië, tot zijn streven om altijd tot het uiterste te gaan, wat zowel dient om de merken van zijn bedrijven te laten groeien, als dat het zijn onverzadigbare, levenslange dorst naar avontuur voedt. Door middel van inzichten door gesprekken met familieleden, zakenpartners en journalisten, en geïllustreerd door tientallen jaren aan archief- en homevideobeelden, onthult Branson de ups en downs van een man die gedreven wordt door het nemen van risico’s in zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven. Branson reflecteert op de prijs en beloningen van zijn levenslange, meedogenloze optimisme en onverzadigbare drang om grenzen te blijven verleggen.

Na het verlaten van de school waar hij worstelde met dyslexie, begon Branson zijn ondernemerscarrière als 15-jarige uitgever van een studentenblad en werd hij op 22-jarige leeftijd miljonair met het grote succes van Virgin Records. Zijn lancering van de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic volgde al snel, samen met een groot aantal andere Virgin-merkbedrijven met wisselend succes, culminerend in de lancering van Virgin Galactic, zijn commerciële ruimtevaartbedrijf in 2004. Zijn recordbrekende, transoceanische boot- en ballonuitdagingen, en nu zijn kruistocht om klanten naar de ruimte te brengen, zijn allemaal gepositioneerd door Branson als Virgin-merken. Branson blijft een complex figuur, toegewijd aan zowel filantropische initiatieven als zijn eigen bottom line.
Naast exclusieve interviews met Branson zelf, bevat de serie interviews met zijn collega’s en werknemers, evenals krijgen we inzichten van zowel bedrijfsjournalisten als experts uit de industrie. Daarnaast bevat de docuserie persoonlijke interviews met zijn familie, waaronder onthullende fragmenten uit gesprekken met zijn vrouw Joan, waar hij 33 jaar mee getrouwd is, zijn zussen, zijn dochter Holly en zoon Sam, en een uitgebreid persoonlijk archief van zijn overleden moeder Eve, wiens aanwezigheid in Bransons leven nog steeds groot is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.