Ads Top

FilmBox en filmfestival Tapis Rouge zetten samen Franse cinema in de spotlight

FilmBox en het Amsterdamse filmfestival Tapis Rouge zijn een samenwerking aangegaan waaraan Francofielen plezier zullen beleven. De zender en het festival dat geheel aan Franstalige producties is gewijd, zijn inhoudelijk een match door het diverse aanbod van de beste speelfilms uit de Franse cinema.

Bij FilmBox zijn komend jaar meerdere films te zien die eerder op Tapis Rouge zijn vertoond en voor de echte liefhebbers heeft de zender op zondag 27 november vier Franse kwaliteitsfilms in petto.

Uit de Tapis Rouge-selecties staan aansprekende titels op de planning van FilmBox, zoals de absurde zwarte komedie Deerskin (Le daim), het meeslepende drama Police met de charismatische acteurs Omar Sy (Intouchables) en Virginie Efira (Benedetta), het prijswinnende magische drama Gagarine en François Ozons Tout s’est bien passé over een verlamde 85-jarige man die zijn leven wil beëindigen. In het vooruitzicht staan ook twee komische drama’s: Miss over een jongen die strijd voor de titel van Miss Frankrijk en het waargebeurde en aanstekelijke Un triomphe, waarin gevangenen hun acteertalent ontdekken.

Voor de fans zijn zondag 27 november vier titels uit de Franse filmindustrie bij FilmBox te bingen. Vanaf 15.35 uur zijn dat achtereenvolgens de feelgoodfilm Antoinette dans les Cévennes, het komische en rauwe Fête de famille met Catherine Deneuve, het met Césars overladen Adieu les cons en het drama Sibyl.
F

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.