Ads Top

Nederlanders bezuinigen qua abonnementen het snelst op televisie

90 procent van de Nederlanders kijkt kritisch naar prijzen van abonnementen nu alles duurder wordt. Dit komt naar voren uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl. Waar het snelst op bezuinigd wordt is het abonnement op televisie.

Bijna een op de drie zegt hun traditionele televisie-abonnement te stoppen als er bezuinigd moet worden, blijkt uit het onderzoek. Ruim een kwart van de respondenten zegt de video streamingdiensten als eerst te stoppen, mocht dit nodig zijn. Muziekdiensten zoals Spotify volgen op de derde plek.

De grootste reden voor het opzeggen is het te weinig gebruik maken van een bepaalde dienst. 70 procent van de Nederlanders zou een abonnement opzeggen als de dienst niet tot weinig in gebruik is. 24 procent kijkt liever naar andere oplossingen, zoals het lager bijstellen van het desbetreffende abonnement.

Ondanks dat alles duurder wordt, blijven internet- en tv-providers stunten met hun prijzen om nieuwe abonnees te lokken. Bij sommige aanbieders krijg je nu zelfs flinke kortingen tijdens de eerste zes maanden van je abonnement.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.