Ads Top

NLConnect: biedt producties NPO Start ook via distributeurs aan

 

Branchevereniging NLconnect maakt zich zorgen over de wijziging die de NPO wil doorvoeren met haar dienst NPO Gemist.

De NPO wil haar aanbodkanaal NPO Gemist te wijzigen door programma’s die gepland zijn voor lineaire uitzending voortaan alvast via dit kanaal aan te bieden en door bepaalde (eigen en aangekochte) producties uitsluitend op dit kanaal beschikbaar te stellen (on demand only).

De NPO wil dit aanbod niet op platformen van derden plaatsen, uitgezonderd trailers en fragmenten. NLconnect heeft haar zorgen geuit over deze niet-inclusieve distributiestrategie van de NPO, die zich uitsluitend richt op eigen – slecht bekeken – platform in plaats van op platforms waar kijkers reeds vaak komen.

Zowel lineair kijken als uitgesteld kijken geschiedt in veruit de meeste gevallen via de platforms van distributeurs. Toch zet de NPO uitsluitend in op haar eigen platform, dat slechts 10 procent van de Nederlanders bereikt. 'De NPO zou zich niet druk moeten maken over de vraag wáár kijkers naar de publieke producties kijken, maar dát ze ze bekijken. In onze optiek dient de NPO daar te zijn waar haar doelgroep reeds is: in elk geval op alle veelgebruikte platforms,' stelt de organisatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.