Ads Top

Documentaire Navalny vanaf 26 mei op HBO Max

De documentaire NAVALNY van regisseur Daniel Roher bij HBO Max onthult een schokkend moordcomplot, naar verluidt gekoppeld aan het Kremlin, tegen de voormalige Russische presidentskandidaat.

In augustus 2020 dook op social media een schokkende video op van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny die kronkelde van de pijn in een vliegtuig terwijl de bemanning en de andere passagiers probeerden te helpen.

Regisseur Daniel Roher neemt de kijker mee in wat er gebeurde in de nasleep van de alarmerende wereldwijde krantenkoppen die volgden: verhitte discussies tussen Navalny’s vrouw en het lokale Russische ziekenhuisteam over zijn zorg; Navalny's dringende medische evacuatie naar Duitsland; en de opmerkelijke Duitse bevestiging dat Navalny vergiftigd was door een zenuwgas dat banden had met de Russische regering, Novitsjok.

Aleksej Navalny had in Rusland al lang machtige vijanden, onder wie Vladimir Poetin zelf. In een fascinerend verhaal dat zich afspeelt als een waargebeurde thriller, documenteert Roher methodisch het zorgvuldige onderzoek en de analyse die de potentiële moordenaars ontmaskerden en waarom ze probeerden de man te doden die Poetin blijkbaar als een ernstige bedreiging voor zijn macht beschouwt. Roher wisselt interviews met Navalny, Navalny's familie en ooggetuigen van belangrijke gebeurtenissen af met andere opnames. De film volgt het onderzoek naar het moordcomplot en bevat berichten van onderzoeksnieuwsorganisaties Bellingcat en CNN.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.