Ads Top

Sony introduceert Xperia 1 IV met 's werelds eerste echte optische zoomlens

Sony kondigt vandaag de nieuwe Xperia 1 IV smartphone aan. Hij beschikt volgens Sony over baanbrekende beeldvormingstechnologie, geavanceerde gamingmogelijkheden en krachtige audiofuncties, vormgegeven in een compact en modern design.

De Xperia 1 IV is voorzien van drie lenzen: een ultrabrede lens van 16 mm, een brede 24 mm-lens en een volgens Sony unieke optische telefotozoomlens (85–125 mm).
 
Alle lenzen hebben een 12MP Exmor RS for mobile-beeldsensor met 120fps. Hierdoor kan de telefoon met iedere lens opnames maken met 4K 120fps voor video's met 5x slow motion en Real-time Eye AF en Real-time tracking voor foto's.

De Xperia 1 IV maakt tevens gebruik van diepte-informatie - met behulp van de 3D iToF-sensor - en op AI (artificial intelligence) gebaseerde objectherkenning voor precieze en nauwkeurige AF en tracking bij weinig licht. Daarnaast is de ZEISS-optica speciaal gekalibreerd voor de Xperia-smartphone. De ZEISS T*-coating draagt bij aan nauwkeurige rendering en contrast door reflecties voor alle cameralenzen te verminderen.
 
De camera aan de voorkant is ook uitgerust met een Exmor RS for mobile-beeldsensor met 12MP, een grotere beeldsensor dan in het vorige model. Hierdoor wordt ruisonderdrukking in donkere ruimten en het nemen van selfies in 4K HDR mogelijk.

Gebruikers kunnen snel bewegende scènes en video's in 5x slow motion vastleggen en afspelen. De telefoon neemt met alle lenzen 4K HDR 120fps video op. De Xperia 1 IV ondersteunt ook Eye AF-technologie en object tracking voor video, zodat de gebruiker scherp kan blijven stellen op het object.

De Xperia 1 IV is vanaf half juni 2022 verkrijgbaar voor circa 1399 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.