Ads Top

Chromecast met Google TV nu officieel naar Nederland

Google kondigt vandaag de officiële beschikbaarheid aan van Chromecast met Google TV in Nederland. Ook komt de nieuwe Chromecast tegemoet aan de grootste wens van onze gebruikers: hij heeft een afstandsbediening.

Je stopt het apparaat in een HDMI-poort, waarna het achter de tv verborgen blijft. Chromecast met Google TV streamt volgens Google 'kristalhelder beeld' tot 4K HDR en tot 60 beelden per seconde en ondersteunt Dolby Vision voor 'uitzonderlijke' kleuren, contrast, helderheid en detail.

Google TV organiseert content van verschillende apps en abonnementen, biedt aanbevelingen en vertelt je wat er trending is. In Nederland vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm.

De afstandsbediening heeft ook een knop voor de Google Assistent. Houd die ingedrukt terwijl je vragen stelt over films, series, genres, muziek of allerlei andere vragen zoals het weer, het dimmen van de lampen of het bekijken van een Nest Cam of Doorbell op het scherm. Chromecast Voice Remote kan ook je tv aan- en uitzetten en het volume en inputkanalen bedienen.

Chromecast met Google TV is in Nederland vooruit te bestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni is Chromecast met Google TV ook officieel verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.