Ads Top

NPO-programmering in mei extra in teken van racisme, discriminatie en diversiteit

De publieke omroep is er voor alle Nederlanders. Onder de noemer “De ander zien, jezelf zijn” komen de gehele maand mei racisme, discriminatie en diversiteit bij de NPO extra onder de aandacht op televisie, radio en online.

In De roze supporters (KRO-NCRV) staat de ingewikkelde combinatie van homoseksualiteit en voetbal centraal en worden regenboogvoetbalsupportersverenigingen gevolgd in hun pogingen om homofobie uit voetbalstadions te bannen.

De 3Doc: OMARI; geen gezeik (BNNVARA) vertelt over YouTube-ster Selma Omari, die al jaren moet opboksen tegen haatdragende reacties maar tegelijkertijd een rolmodel is van de nieuwe bi-culturele en digitale generatie. De observationele documentaire Kleine mensen, grote dromen (KRO-NCRV) laat zien hoe het leven van kleine mensen tot 1 meter 50 eruitziet in een wereld die is ingericht voor mensen met een gemiddelde lengte.

Ook is er in mei veel aandacht voor muziek. In Concert for Change (MAX/WNL/EO/BNNVARA) zetten topartiesten zoals Emeli Sandé, Edsilia Rombley en de Oekraïense Jamala bijzondere Nederlanders in de spotlight die een positieve beweging in gang hebben gezet op het gebied van diversiteit en acceptatie. Podium ZWART (Omroep ZWART) omarmt de wereld van R&B en hiphop.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.