Ads Top

Sony introduceert FE 24-70mm F2.8 G-Master standaard zoomlens

Sony Benelux kondigt de 67e lens aan voor zijn assortiment spiegelloze E-mount-camera’s. De FE 24-70mm F2.8 GM II is ‘s werelds kleinste en lichtste F2.8 standaard zoomlens binnen de G-Master serie en is uitgerust met Sony’s innovatieve lenstechnologie. Dit objectief (model: SEL2470GM2) garandeert een indrukwekkende resolutie en de prachtige bokeh waar de G Master-serie om bekend staat.

De FE 24-70mm F2.8 GM II biedt gebruikers de mogelijkheid om scherpe, gedetailleerde beelden vast te leggen, zowel voor foto als video. De lens biedt hoge resolutie over het gehele beeld, zelfs met een wijde diafragma-opening. Het optisch design bestaat uit vijf asferische elementen, waaronder twee uiterst precieze XA (extreem asferische) elementen.
 
Dit objectief heeft ook twee ED (extra-low dispersion)-glaselementen plus twee Super ED glaselementen. In combinatie met een nieuw zwevend focusmechanisme controleert de lens effectief chromatische aberratie, astigmatisme en beeldvervorming. Dit garandeert volgens Sony een hoge resolutie bij alle zoominstellingen en diafragma-openingen.

Ook bij opnamen in moeilijke lichtomstandigheden levert de FE 24-70mm F2.8 GM II uitstekende helderheid door lichtvlekken en ghosting te reduceren.

De FE 24-70mm F2.8 GM II levert een betrouwbare scherpstelling dankzij het gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren van Sony. Het objectief is uitgerust met een zwevend focusmechanisme en geavanceerde lensbediening voor uitstekende beelden, zelfs bij opnamen van een snel bewegend object. Bovendien ondersteunt de lens continue opnamen tot 30 fps voor foto’s en 4K 120p video-opnamen met autofocus.

De FE 24-70mm F2.8 GM II past onder meer bij Sony’s compacte E-mount-camera’s uit het Alpha-systeem. Dit objectief weegt slechts 695 gram, dat is ongeveer 20 procent minder dan de originele 24-70 mm F2.8 G Master-lens. De lengte van de lens is met 16 mm verminderd en het totale formaat is ongeveer 18 procent kleiner.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.