Ads Top

NPO gaat met breed aanbod nieuwe toekomst in

Prikkelen, elkaar in beweging brengen, nieuwe inzichten geven en de worstelingen van nu laten zien: de Nederlandse Publieke Omroep gaat in het komende seizoen met een gevarieerd aanbod een nieuwe toekomst in. De wensen en het gedrag van het publiek veranderen in een rap tempo en NPO verandert mee.

Enkele hoogtepunten uit het nieuwe seizoen: 

70 Jaar TV  (NPO 1, MAX)
Televisie is er altijd en overal. Het is een constante stroom van informatie, kennisoverdracht, emotie, ontroering en verwondering. In het nieuwe programma 70 Jaar TV: Je Beste Vriend spreek tv-chroniqueur Han Peekel met kenners, makers en betrokkenen. Zij delen hun visie op en passie voor het medium, dat in oktober zijn zeventigste verjaardag viert.

De Grote Kleine Treinencompetitie (NPO 1, MAX)
In De Grote Kleine Treinencompetitie (gepresenteerd door André van Duin) strijden zes modeltreinbouwers met hun teams tegen elkaar. Elke aflevering moet er - aan de hand van een thema - binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend: doen de lichtjes het, werken de technische onderdelen en blijft de trein rijden? Wie combineert creativiteit het beste met techniek en wint uiteindelijk?

Dionne dichtbij de First Ladies (NPO 1, AVROTROS)
Als First Lady van de Verenigde Staten bevind je je in het centrum van de wereldmacht en maak je grote historische gebeurtenissen van zeer nabij mee. Je bent tijdelijk onderdeel van een wereldberoemd instituut en gaat dankzij het beroep van je man sowieso de geschiedenisboeken in. Maar het is geen officiële baan, nergens staat beschreven wat je taken zijn. In deze serie leert Dionne Stax de echte vrouwen kennen achter de belangrijkste First Ladies, door de ogen van hen die hen het beste kennen: hun kinderen, bijzondere vrienden en vertrouwelingen uit het Witte Huis. Hoe hebben deze vrouwen hun rol als First Lady vervuld? Welke invloed hadden ze achter de schermen? Wat hebben ze op moeten geven en wat hebben ze bereikt? 

My 9/11 (NPO 1, BNNVARA)
Op 11 september 2021 is het 20 jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. Aan de vooravond van de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan reizen Sinan Can en Floortje Dessing naar Afghanistan en de VS om de impact te onderzoeken die 9/11 op de wereld heeft gehad. Ze portretteren mensen die nog steeds de gevolgen voelen van de gebeurtenissen die die dag in gang zijn gezet. Daarbij wordt duidelijk dat de emoties, problematiek en verdere levensloop in beide landen meer met elkaar gemeen hebben dan je wellicht zou denken. 

The Spectacular (NPO 3, VPRO)
Vierdelige serie die zich eind jaren tachtig afspeelt in Nederland tijdens het einde van ‘The Troubles’, het Noord-Ierse conflict. Het zuiden van Nederland wordt opgeschrikt door een reeks dodelijke IRA-aanslagen gericht op Engelse soldaten die, gelegerd in bases in Duitsland, veel uitgaan in Limburg. Een speciaal team van rechercheurs opent de internationale jacht op een onzichtbare terreurcel, die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland, beter bekend als The Spectacular.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.