Ads Top

Meer streamers, vooral thuiswerkers


Sinds corona kijkt een groot deel van de Nederlanders meer tv. Gemiddeld zegt 39 procent van de werkende Nederlanders dat te doen. Bijna zes op de tien merkt geen verschil in kijkgedrag op tv. Tussen tv-tijd van thuiswerkenden, deels-thuiswerkenden en niet-thuiswerkenden is een groot verschil te zien. Waar bijna de helft van volledig thuiswerkend Nederland zegt meer tv te kijken, is dat bij deels- en niet-thuiswerkers 38 en 31 procent.

Uit cijfers van SKO blijkt dat die stijging vooral komt door het terugkijken van uitzendingen. Live (lineair) tv-kijken bleef gelijk. Vooral in de tweede lockdown werd er meer tv gekeken. Het verschil tussen de eerste en tweede lockdown heeft waarschijnlijk wel vooral te maken met de pieken die in de verschillende perioden van het jaar te zien zijn: in de warme maanden van het jaar zijn de cijfers altijd lager,

Hoeveel minuten zijn we in totaal meer naar tv én video en series via streamingsdiensten gaan kijken? Volgens onderzoeksbureau SKO had de Nederlander in 2020 gemiddeld 206 minuten (oftewel bijna 3,5 uur) aan tv-schermtijd per dag. Daarin zit gewoon tv-kijken en kijken via on-demanddiensten als Netflix en Videoland. In totaal steeg deze tv-schermtijd met 14 minuten per dag ten opzichte van 2019. Oftewel, 3,5 dagen aan extra video’s en tv-kijken over het hele jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.