Ads Top

Documentaireserie ‘Costa del Crime’ bij Videoland

Spanje is sinds de jaren zeventig niet alleen in trek bij de gewone Hollander die wil genieten van zon, zee en strand. Ook de Hollandse penoze vertoeft graag aan de Spaanse kust. Hier ontmoeten ze topcriminelen uit de hele wereld, houden ze zich schuil voor de Nederlandse politie en justitie, wassen tientallen miljoenen aan drugsgeld wit en spelen een centrale rol in de smokkel van drugs. Wat maakt de Spaanse Costa zo aantrekkelijk en wat is de invloed van de Nederlandse criminelen? Misdaadjournalist Mick van Wely geeft een unieke inkijk in het leven van de Nederlandse crimineel aan de Spaanse Costa in de Videoland Original ‘Costa del Crime’. Vanaf donderdag 12 augustus te zien bij Videoland.

In aflevering 1 vertelt ex-hasjhandelaar Willem de Moor, oftewel ‘Kleine Willem’, die jarenlang gebruik maakte van de Spaanse kust voor zijn drugstransporten naar Nederland, waarom de Costa zo belangrijk is voor Nederlandse criminelen. Verder stuit Mick met de Spaanse douane in de haven van Algeciras op een container vol met cocaïne. De cokehandel floreert aan de Spaanse Costa en Nederlandse criminelen hebben een belangrijke rol bij de enorme coke transporten uit Zuid-Amerika en Afrika. In aflevering 2 duikt Mick in een aantal grote zaken, waaronder de criminele organisatie rond de Haagse ‘godfather’ Piet S., die vanuit de Costa del Sol opereert en lange tijd onder de radar bleef.

In de derde en tevens laatste aflevering is Mick aanwezig bij een inval van de Guardia Civil in een pand in Algeciras waar de grootste cashgeldvangst ooit in Spanje werd gedaan: namelijk ruim 16 miljoen euro aan drugsgeld. En hij gaat naar plekken waar Nederlanders zijn geliquideerd en stuit in een onderzoek op een Nederlands moordcommando, dat wordt ingevlogen om liquidaties uit te voeren. Een aantal personen van dit moordcommando is volgens de Spaanse politie betrokken bij een onopgeloste moord op een Nederlander.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.